Uedaş'tan İnegöl'e 15 Milyonluk Yatırım

Bu yıl İnegöl'e yönelik 13 milyonluk yatırım rakamını AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in talebi...

Bu yıl İnegöl'e yönelik 13 milyonluk yatırım rakamını AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in talebi üzerine 15 milyona çıkartan Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ), İnegöl'de yatırımlarına hız kazandırdı.

İlk etapta Alanyurt'un Fatih Mahallesi'ne el atan UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürlüğü, 1980 yılından bu yana hizmet etmeye çalışan 1 trafonun olduğu bölgeye 4 adet daha trafo koyarak, mahallenin elektrik düşüm oranını sıfıra indirdi. Neredeyse her gün elektrik kesintisi yaşanan bölgede trafo ve enerji nakil hattı çalışmalarının önümüzdeki cumartesi günü tamamlanacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, Alanyurt bölgesindeki trafo değişim ve enerji nakil hatlarını yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Alıç, "İnegöl'ün büyüyen ve gelişen bölgelerinden olan Alanyurt'a artan yük profiline uygun olarak 11 adet trafo koyduk. Koymuş olduğumuz trafoları peyderpey devreye alıyoruz" dedi.

İnegöl'ün hızla büyüdüğüne işaret eden Alıç, "İnegöl'ün tamamı aslında büyüyor. İnegöl'de patlama şeklinde enerji tüketimi var. Bunları karşılamak için trafo sayılarımızı artırıp, enerji nakil hatlarımızı yeniliyoruz. Bu çalışmalarla şehrin enerji ihtiyacını azami şekilde karşılamaya çalışacağız. İnegöl'ün dört bir tarafında ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor. İnegöl'ün bu yıl içinde rahatlamasını sağlayacağız. Bu rahatlamayı hem kırsal kesimde hem de şehir merkezinde göreceğiz. Alanyurt bölgesine şu anda 1 milyon 300 bin TL'lik yatırım yapıldı" diye konuştu.

13 MİLYONLUK YATIRIM MİKTARINI AŞTI

İnegöl'ün yıl sonuna kadar ciddi bir yatırım alacağının altını çizen Alıç, "Genel müdürümüz, Milletvekili Hüseyin Şahin'le görüşmesinde, İnegöl'ü çok daha farklı gördüğünü ve fazla yatırım yapacaklarını iletmişti. 2012 yılında belirlenen 13 milyonluk yatırım bütçesini bu yıl içinde aşacağız. 13 milyonluk İnegöl bütçesi bizim için bir mazidir. Bu rakamı aştık. Öte yandan 2015 yılında çok daha farklı bir UEDAŞ göreceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: