UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası finalleri kura çekimi

UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası finallerinin kura çekiminde, Türkiye'nin mücadele edeceği (A) Grubu'nda Portekiz, Danimarka ve Romanya yer

UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası finallerinin kura çekiminde, Türkiye'nin mücadele edeceği (A) Grubu'nda Portekiz, Danimarka ve Romanya yer aldı. (B) Grubu'nda ise İspanya, Sırbistan, İngiltere ve İsveç takımları karşılaşacak.

UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası finallerinin kura çekimi, Antalya'daki Topkapı Palace Hotel'in Yavuz Sultan Selim Salonu'nda yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Milli Takımlar Komitesi Başkanı Selim Koray, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, Antalya'nın futbolsever bir şehir olduğunu belirterek, bu etkinliğin 11'incisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Futbolun genellikle erkeklerin oynadığı bir spor dalı olarak algılandığını söyleyen Koray, "Ancak, bu spor dalına ilgi duymaya başlayan kadınların sayısı da artış göstermektedir. Bu müsabakalar refah, cinsiyet, ırk, etnik kökene bakılmaksızın kadınların da futboldaki yerini göstermeye yardımcı olacaktır" dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar bir çok organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini, bunda da başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Selim Koray, Türkiye'nin genç kadınların müsabakalarına da ev sahipliği yapacağını kaydetti.

UEFA Kadın Futbolu Komitesi 3. Başkanvekili İskoçyalı Sheila Begbie ise finallerin geçen yıl İtalya'da yapıldığını ve güzel bir organizasyon gerçekleştiğini söyledi.

İtalya'daki müsabakalarda güzel maçlar oynandığını anımsatan Begbie, "Türkiye'de de gerçekten heyecan verici maçlar bizi bekliyor" diye konuştu.

Begbie, desteklerinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

-Kura çekimi-

UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası finallerinin kura çekimine, turnuvaya ev sahipliği yapacak Türkiye'nin yanı sıra finallere katılacak diğer ülkeler Portekiz, İsveç, Romanya, Sırbistan, İspanya, İngiltere ve Danimarka'nın temsilcileri de katıldı.

Reklam
Reklam

İki grupta 4'er takımın mücadele edeceği finallerin kura çekimi, turnuvanın tanıtım elçisi olan (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Sheila Begbie ile UEFA Kadın Futbolu ve Futsal Müsabakalar Direktörü Mikael Salzer tarafından gerçekleştirildi.

Kura sonucunda Türkiye, (A) Grubu'nda Portekiz, Danimarka ve Romanya ile (B) Grubu'nda ise İspanya, Sırbistan, İngiltere ve İsveç yer aldı.

Antalya'da 2-14 Temmuz tarihlerinde yapılacak şampiyona ile Türkiye, kadın futbolu kategorisinde tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Abdullah Avcı, kura çekimi sonrası bir gazetecinin "Türkiye'de 4 büyük kulüp var, bunların kadın futbol takımları neden yok" şeklindeki sorusuna, "Kulüplerin altyapıları yok ki kadın takımları olsun" diye yanıt verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: