UEFA Avrupa Ligi kuraları sonrası UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri belirlendi

UEFA Avrupa Ligi kuraları belli oldu. Avrupa Ligi kuralarına temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray seri başı olmayan takımlar arasından katıldı. İşte rakipler ve tüm Avrupa Ligi kuraları...

UEFA Avrupa Ligi heyecanı son 32 turuyla devam edecek. UEFA Avrupa Ligi kuraları bugün çekildi. Grup etabında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan dolu maçlar oynandı. Grup etabında Molde, Ajax ve Celtic ile mücadele eden Fenerbahçe, kötü başladığı etabı iyi bitirdi ve Molde'nin ardından grubu 2. sırada tamamlayarak son 32 turuna yükselmeyi başardı. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa kupalarında cezası nedeniyle yer alamayan Fenerbahçe, bu yıl kupada finali, hatta kazanmayı hedefliyor. Avrupa Ligi kuralarında yer almasını beklediğimiz bir diğer ekibimiz Beşiktaş ise grup etabında Lokomotiv Moskova, Sporting Lizbon ve Skenderbeu ile mücadele etti. Aslında gruplara iyi başlayan Beşiktaş devamını getiremedi ve son maçta Sporting Lizbon'a yenilince Avrupa defterini kapattı ve bugün Avrupa Ligi kuralarında temsilcimiz Beşiktaş'ın yerine Sporting Lizbon yer aldı. Öte yandan Türkiye olarak UEFA Avrupa Ligi'ne buna rağmen iki takımlar devam ediyoruz; Fenerbahçe ve Galatasaray. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan ve grup etabında Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile eşleşen Galatasaray, gruplardan çıkmayı hedeflerken, işler istenildiği gibi gitmedi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Grubu 3. sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kuralarında rakibini bekliyordu.

Reklam
Reklam

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen Avrupa Ligi kuralarının çekimi gerçekleştirildi. Kurallar gereği Avrupa Ligi kuralarında; aynı grupta yer alan takımlar ve aynı ülke takımları bu turda birbiriyle eşleşmedi. Ayrıca UEFA'nın aldığı özel karar gereği Rusya ve Ukrayna takımları da birbirleriyle eşleşmediler. Avrupa Ligi kuraları sonucunda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belirlendi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe, grup etabında Beşiktaş'ın rakiplerinden biri olan Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile eşleşti. Diğer temsilcimiz Galatasaray ise İtalya temsilcisi SS Lazio ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi kuraları sonucunda belirlenen karşılaşmaların ilkin 18 Şubat tarihinde oynanacak. Maçların rövanşları ise 25 Şubat'ta oynanacak. Ancak Fenerbahçe evindeki ilk maçı, Galatasaray maçıyla çakışmaması için perşembe yerine salı günü (16 Şubat) oynayacak. Aynı şekilde Braga da, Porto'yla aynı gün oynamaması için rövanş maçını, perşembe yerine çarşamba (24 Şubat) günü oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi kuralarına; Molde (Norveç), Liverpool (İngiltere), Krasnodar (Rusya), Napoli (İtalya), Rapid Wien (Avusturya), Braga (Portekiz), Lazio (İtalya), Lokomotiv Moskova (Rusya), Basel (İsviçre), Tottenham (İngiltere), Schalke 04 (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Porto (Portekiz), Olympiakos (Yunanistan), Manchester United (İngiltere), Bayer Leverkusen (Almanya) seri başı olarak katıldılar. Öte yandan Fenerbahçe (Türkiye), Sion (İsviçre), Borussia Dortmund (Almanya), Midtjlland (Danimarka), Villareal (İspanya), Marsilya (Fransa), St. Etienne (Fransa), Sporting Lizbon (Portekiz), Fiorentina (İtalya), Anderlecht (Belçika), Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti), Augsburg (Almanya), Sevilla (İspanya), Valencia (İspanya), Galatasaray (Türkiye), Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ise UEFA Avrupa Ligi kuralarına seri başı olmayan takımlar olarak katıldılar.

Reklam
Reklam

İşte Avrupa Ligi kuraları sonucun eşleşmeler:

Valencia (İspanya) - Rapid Wien (Avusturya)
Fiorentina (İtalya)- Tottenham (İngiltere)
Borussia Dortmund (Almanya) - Porto (Portekiz)
FENERBAHÇE - Lokomotiv Moskova (Rusya)
Anderlecht (Belçika) - Olympiacos (Yunanistan)
Midtjylland (Danimarka) - Manchester United (İngiltere)
Augsburg (Almanya) - Liverpool (İngiltere)
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Krasnodar (Rusya)
GALATASARAY - Lazio (İtalya)
Sion (İsviçre) - Braga (Portekiz)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Schalke (Almanya)
Marsilya (Fransa) - Athletic Bilbao (İspanya)
Sevilla (İspanya) - Molde (Norveç)
Sporting Lizbon (Portekiz) - Bayer Leverkusen (Almanya)
Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)
Saint Etienne (Fransa) - Basel (İsviçre)