UEFA Başkanı Johansson'dan övgü

LİMASOL (İHA) - UEFA Başkanı Lennart Johansson, UEFA'nın 28. kongresinde yaptığı konuşmada, UEFA'nın son 50 yıllık futbol tarihini gururla temsil ettiğini ve son 12 ayın da başarı ve memnuniyetle geçtiğini söyledi.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yapılan 28. Olağan UEFA Kongresi'nde bir açıklama yapan Başkan Lennart Johansson, UEFA'nın karışık bir çevre içinde Avrupa Futbol ailesi ile diyalogu sağlamak ve geliştirmek için çalıştığını söyledi. 52 üyeli UEFA'nın temsilcilerine hitap eden Johansson, 50 yaşındaki kurumun faaliyetlerini anlatarak, geleceğe iyimser bir gözle bakmak gerektiğini belirtti. Özellikle UEFA'nın yeni kulüp sisteminin 2004-2005 sezonunda uygulamaya geçirileceğini kaydeden Lennart Johansson, "Bu yeni sistem ulusal federasyonlar tarafından da destekleniyor ve sadece kulüplerde finansal istikrarın kanıtlanmasının yeterli olmadığını, bunun yanı sıra antrenman kalitesi, genel alt yapı ve gençlerin geliştirilmesine de dikkat çekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

UEFA başkanı, Avrupa'daki siyasal otoritelerin gelişme diyaloglarından ve anlayışlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dayanışma, UEFA'nın en önemli amaçlarından biri olarak kaldı. Şiddete, teröre, ırkçılığa ve dopinge karşı birlik içinde savaşacağız" şeklinde konuştu.
Avrupa 2004 Futbol Şampiyonası'nı heyecanla beklediğini ve Portekiz hükümeti ile federasyonun yaptığı çalışmalardan övgüyle söz eden Johansson, "UEFA'nın bazen adaptasyon zorluğu çektiğini ve bunu aşması gerektiğini söylerdik. Bunun aşılmış olduğunu görmekten gurur duyuyorum" dedi.
UEFA'nın ve federasyonların çabaları sonucu liglerin ve kulüplerinde Avrupa Futbol Komisyonunu oluşturmaları için projeler hazırlandığını kaydeden Lennart Johanson sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu komite yukarıdakilerin dışında, oyuncuları, teknik direktörleri, hakemleri, memurları ve taraftarları da içeriyor. Bize izin verin. Piramidin tabanındayken taraftarlar olmadan bütün binanın yıkılacağını unutmayalım."