UEFA Kupası'nda kura çekimi 9 Ekim'de yapılacak

UEFA Kupası'nda 1. tur maçları Perşembe günü oynanan rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanırken temsilcimiz Galatasaray, İsviçre ekibi FC Sion'u 5-1 gibi farklı bir skorla devirerek grup maçlarına kalmaya hak kazandı.

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanan 40 karşılaşmayla birlikte UEFA Kupası'nda grup maçlarına kalmaya hak kazanan takımlar belli oldu. 2000 yılın UEFA Kupası'nı müzesine götüren temsilcimiz Galatasaray, 1 tur ilk maçında 3-2 mağlup olduğu FC Sion'u Ali Sami Yen Stadı'nda 5-1 yenerek gecenin en dikkat çekici skorlarından birisine imzasını attı ve grup maçlarına kaldı. Galatasaray, 9 Ekim'de İsviçre'nin Nyon Kenti'nde gerçekleştirilecek olan UEFA Kupası grup maçlarının kura çekimine 3. torbadan katılacak. Kura çekimine seri başı olarak katılacak Galatasaray'la aynı torbada bulunan Rennes, Fiorentina, Atletico Madrid, Getafe, Everton, Sporting Braga ve Spartak Moskova sarı-kırmızılılarla eşleşemeyecekler. Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında ise kupanın favorileri arasında gösterilen Bayern Münih, milli futbolcu Nihat Kahveci'nin sırtladığı Villlarreal, geçtiğimiz sezon aynı kupada Fenerbahçe'yi eleyen AZ Alkmaar, bu sezon Fenerbahçe'nin saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı Anderlecht gibi güçlü takımlar bulunuyor.

Reklam
Reklam

Toplam 40 takımın 5'er gruplar halinde mücadele edeceği UEFA Kupası grup maçları 25 Ekim'de başlayacak ve 20 Aralık tarihinde son bulacak. Gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacaklar. Ayı ülke takımlarının birbirleriyle mücadele etmeyeceği grup maçları sonunda tur atlayan 24 takım, Şampiyonlar Ligi gruplarından 3. olarak elenen 8 takımla birlikte bir sonraki turda eşleşerek yollarına devam edecekler.
Geçtiğimiz sezon Sevilla'nın müzesine götürdüğü UEFA Kupası'nda 2008 yılının final karşılaşması ise 14 Mayıs Çarşamba günü İngiltere'deki Manchester Şehir Stadyumu'na oynanacak.

Kulüplerin sahip oldukları puanlara göre oluşan torbalar ise şöyle:

1.TORBA: Villarreal, Bayern Münih, AZ Alkmaar, Panathinaikos, Basel, Bordeaux, Bayer Leverkusen, Anderlecht
2.TORBA: Tottenham, Lokomotiv Moskova, Zenit St. Petersburg, Sparta Prag, AEK Atina, Hamburg, Bolton Wanderers, Avusturya Vien
3.TORBA: GALATASARAY, Spartak Moskova, Braga, Atletico Madrid, Getafe, Everton, Fiorentina, Rennes
4.TORBA: Hapoel Tel Aviv, Kızılyıldız, FC Kopenhag, Toulouse, Dinamo Zagreb, Panionios, Nürnberg Mlada Boleslav
5.TORBA: Aris, Aberdeen, FC Zürih, Larissa, Aalborg, Brann, Elfsborg, Helsinborg.

Reklam
Reklam