UEFA kura çekimi sonrası Fenerbahçe'nin rakibi belirlendi

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu. Sarı-lacivertliler son 16 turunda Portekiz’in Braga takımıyla karşılaşacak. İlk maç 10 Mart’ta İstanbul’da.

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan Uefa kura çekimiyle Fenerbahçe’nin son 16 turundaki rakibi belli oldu. Rusya’nın güçlü takımlarından Lokomotiv Moskova’yı 2-0 ve 1-1 skorlarıyla eleyen Fenerbahçe son 16 turuna yükselmiş ve ülkemizin Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi olmuştu. Sarı-lacivertli ekip Portekiz’in Braga takımıyla eşleşti. Fenerbahçe'nin rakibi Braga son yıllarda Portekiz'in yükselen yıldızlarından birisi. Son 16 turunda ilk maçlar 10 Mart tarihinde oynanacak. Fenerbahçe ilk maçını İstanbul’da oynayacak. Rövanş karşılaşmaları ise 17 Mart tarihinde tamamlanacak ve çeyrek finale yükselen takımlar belirlenmiş olacak.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe’nin Braga ile eşleşmesinin dışında diğer eşleşmeler de nefes kesecek. İsviçre’nin Basel şehrinde oynanacak final maçını hedefleyen takımlar kıran kırana bir mücadele içerisine girecek. Seri başı uygulamasının olmadığı kura çekimi sonrası işte UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri:

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Anderlecht (Belçika)

Basel (İsviçre) – Sevilla (İspanya)

Villarreal (İspanya) – Bayer Leverkusen (Almanya)

Athletic Bilbao (İspanya) – Valencia (İspanya)

Liverpool (İngiltere) – Manchester United (İngiltere)

Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) – Lazio (İtalya)

Borussia Dortmund (Almanya) – Tottenham (İngiltere)

FENERBAHÇE (Türkiye) – Braga (Portekiz)

UEFA AVRUPA LİGİ MAÇ TAKVİMİ

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu karşılaşmaları 10 ve 17 Mart tarihlerinde oynanacak. Çeyrek final karşılaşmaları ise 7 ve 14 Nisan tarihlerinde tamamlanacak ve yarı finallere yükselen takımlar belirlenecek.

Yarı final karşılaşmalarının tarihi ise 28 Nisan ve 5 Mayıs. UEFA Avrupa Ligi’nin final maçı Basel’de bulunan Saint Jakob-Park Stadı’nda 18 Mayıs tarihinde oynanacak ve kupa sahibini bulacak.

Reklam
Reklam

FENERBAHÇE’NİN RAKİBİ BRAGA’YA YAKINDAN BAKIŞ

Portekiz’in son yıllardaki başarılı takımlarından biri olan Sporting Braga, maçlarını 30.200 kişilik Municipal Stadı’nda oynuyor. 1921 yılında kurulan Braga’yı Portekizli Paulo Fonseca çalıştırıyor. Braga bu sezon Portekiz Ligi’nde 4.sırada yer alıyor. Topladığı 43 puanla ligin puan tablosunda kendisine dördüncü sırada yer bulan Braga, önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi veriyor.

Braga’nın UEFA Avrupa Ligi macerası grup maçlarıyla başladı. Grupta Marsilya, Groningen ve Slovan Liberec ile eşleşen Braga grupta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı, topladığı 13 puanla grubu lider bitirerek bir üst tura yükseldi. Braga’nın bir 2.Turdaki rakibi ise İsviçre’nin Sion ekibi oldu. Sion’u deplasmanda 1-2 mağlup eden Braga evinde de rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve tur atladı.

Ünlü futbol istatistik sitesi Transfermarkt’a göre piyasa değeri 60 milyon Euro civarında olan Braga’nın yaş ortalaması 26. Takımın en tehlikeli oyuncularından birisi sol kanatta oynayan Rafa Silva. Orta saha oyuncusu Josue ve Mısırlı santrafor Ahmet Hassan takımın diğer önemli futbolcuları. Nikola Stojiljkovic ve Pedro Santos da diğer dikkat edilmesi gereken oyuncular.

Reklam
Reklam

Braga’nın Portekiz Ligi şampiyonluğu bulunmuyor. 1965-66 sezonunda Portekiz Kupası’nın müzesine götüren Braga 2012-2013 sezonunda da Portekiz Lig Kupası’nı kazandı. 2010-11 sezonunda Porto ile UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayan Braga bu finali tek golle kaybetmiş ve kupa şampiyonluğundan olmuştu.

Braga’yı Türk futbol severler yakın zamanda Galatasaray ile olan eşleşmesinden hatırlıyor. 4 yıl önce Şampiyonlar Ligi gruplarında Braga ile Galatasaray eşleşmişti. Portekiz’deki maçı Galatasaray 1-2 kazansa da İstanbul’daki maç Braga’nın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

Anahtar Kelimeler: