UEFA Sağlık Sempozyumu yarın başlayacak

UEFA Sağlık Sempozyumu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğinde yarın İstanbul'da başlayacak.

Conrad Otel'de gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek UEFA Sağlık Sempozyumu'na, UEFA'ya bağlı federasyonların milli takım doktorları, sağlık kurulu başkanları, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin doktorları ve futbol dünyasının tanınmış simaları katılacak.

Dört yılda bir toplanan UEFA Sağlık Sempozyumu'nun bu yılki teması "Futbolda Tıbbi Destek Geçmiş, Bugün ve Gelecek" olarak belirlendi.

Sempozyum, yarın saat 16.30'da düzenlenecek açılış seremonisiyle başlayacak. Seremonide UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Urs Vogel ve FIFA İcra Kurulu Üyesi ve FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Michel D'Hooghe birer konuşma yapacaklar.

Reklam
Reklam

Açılış seremonisi öncesinde saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenlenecek, akşam saat 20.30'da da UEFA, Sait Halim Paşa Yalısı'nda bir akşam yemeği verecek.

UEFA ve TFF'nin yaptırdığı sakatlık araştırmaları, 29 Kasım Çarşamba günü masaya yatırılacak. TFF Sağlık Kurulu Başkanı ve UEFA Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Binnet'in diz sakatlıklarıyla ilgili sunumu ve UEFA'nın yaptırdığı doping kontrollerinin yıllık raporu da aynı gün içerisinde katılımcılarla paylaşılacak.

Günün son oturumunda UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve UEFA Sağlık Kurulu Üyesi Prof. W. Stewart Hillis, teknik direktör ve sağlık ekibi ilişkisi hakkında görüşlerini belirtecekler. Aynı akşam saat 20.00'de Rahmi Koç Müzesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu'nun yemeği düzenlenecek.

Son gün sempozyumun bir değerlendirmesi yapılacak. Saat 12.00'de düzenlenecek kapanış seremonisinin ardından saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenlenecek.