UEFA'dan Henry'ye baskın

UEFA, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Fransız yıldız Thierry Henry'yi, İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragos'la bir araya gelmesi konusunda uyardı.

UEFA, Şubat ayında Barcelona'da yapılacak 'Futbolda Irkçılığa Karşı' konulu bir konferansa İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü ile birlikte Fransız yıldız Thierry Henry'nin de katılmasını istiyor. İspanyol teknik adam Henry'yi hedef alan ırkçı söylemlerde bulunmuş ve Fransız futbolcuya 'kara köpek' demişti. UEFA, Aragones'e bu açıklamalarından dolayı 3 bin Avro para cezası vermişti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili The Sun Gazetesi'ne bir açıklama yapan UEFA Şefi Lars-Christer Olsson, "Biz bu olayların daha fazla büyümeden iyi niyetle çözümlenmesini istiyoruz. Bu yüzden anti-ırkçı konferanslara bu kişileri davet ediyoruz" dedi.

Luis Aragones, daha önce de yaptığı ırkçı söylemlerle gündeme sık sık gelen bir isim. Aragones, kendi oyuncusu Jose Antonio Reyes'e İngiltere ile oynadıkları bir hazırlık maçından önce 'etnik çingene' diye hitap etmiş, gelen tepkiler üzerine de, oyuncusunu motive etmek için bu benzetmeyi yaptığını iddia etmişti.