UEFA'dan Hüseyin Göçek'e kritik görev

Türkiye’de ağır eleştirilere uğrayan hatta Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı’nın ‘yankesici’ tabirini kullandığı FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek, Avrupa Ligi’nde haftanın en kritik maçlarından birine atandı…

UEFA, perşembe günü oynanacak Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçlarında görev yapacak hakemleri açıkladı.

FIFA kokartlı hakemlerimizden Hüseyin Göçek, bu turun en kritik karşılaşmaları arasında yer alan Shakhtar Donetsk-Schalke 04 maçını yönetecek. Ukrayna'nın Lviv kentindeki Lviv Arena'da TSİ 22.05'te başlayacak maçta Göçek'in yardımcılıklarını Orkun Aktaş ile Kemal Yılmaz yapacak. Serkan Ok'un dördüncü hakem olacağı karşılaşmada, Ali Palabıyık ile Deniz Ateş Bitnel ise ilave yardımcı hakemlik görevlerini üstlenecekler.

Reklam
Reklam

Hüseyin Göçek'in atanması ile ilgili en çok dikkat çeken detay ise, tecrübeli hakemin Türkiye'de ağır eleştirilere hedef olması. 6 Şubat'ta Bursaspor'un sahasında Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmayı yöneten Göçek, yeşil beyazlı kulüpten büyük tepki gördü.

BURSASPOR YÖNETİCİSİ 'YANKESİCİ' DEDİ

Tepkiler o kadar ağırdı ki, Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı, Hüseyin Göçek için 'yankesici' tabirini bile kullandı. İşte Paçacı'nın o açıklaması:

"Hüseyin Göçek'in saha içindeki fahiş hatalarını herkes gördü ama, sadece birkaç kişinin tanık olduğu ve maç bitiminde gelişen olaylar tam bir rezalettir.

İçinde küfür ve hakaret olmamasına rağmen, oyuncumuz Sercan'ın gösterdiği tepki ve sözlerinden rahatsız olan, hakem odasına davet ettiği oyuncumuzla görüşürken, sadece maçın değerlendirmesini yapan ve oyuncumuzla birlikte o anda odada bulunan kulüp yetkililerimize ihraçla ilgili bir karar tebliğ edilmemesine rağmen, raporunda Sercan Yıldırım'ı ihraç ettiğini yazan Hüseyin Göçek, saha içindeki kıyımına soyunma odasında da devam etmiştir.

Reklam
Reklam

Son sözümüz şudur;

Yankesiciliğin de bir raconu vardır ve mağdur, o anda neyi kaptırdığını anlayamaz. Olayı kameralar ve kamera görüntülerini izleyen bilirkişiler çözer. Ancak eğer siz o anda orada bulunan 20 bin kişinin görebileceği bir şekilde bu işi yapıyorsanız, acemisiniz demektir, acilen yaptığınız bu işten vazgeçmelisiniz demektir."

Anahtar Kelimeler: