Uefa'dan Sert Kararlar

UEFA İcra Kurulu'nun yeni açıklanan disiplin yönetmeliğine göre, ırkçı davranışta bulunan futbolcu veya takım yetkililerine,...

UEFA İcra Kurulu'nun yeni açıklanan disiplin yönetmeliğine göre, ırkçı davranışta bulunan futbolcu veya takım yetkililerine, asgari 10 maçtan men, taraftarı ırkçı davranış gösteren kulüplere ise ilk seferde kısmi saha kapama, sonraki olayda saha kapatma ve 50 bin Euro para cezası verilecek.

Londra'da yarın başlayacak 37. UEFA Olağan Kongresi öncesinde bugün toplanan UEFA İcra Kurulu, disiplin yönetmeliğinde sert kararlar aldı. Yeni yönetmeliğe göre, hakeme hakaret etmenin cezası 2 maçtan 3 maça çıkarılırken, hakeme saldırmanın cezası da asgari 10 maçtan asgari 15 maça yükseltildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, ülke federasyonlarının şike, yolsuzluk ve doping suçları karşısında ceza verme konusunda yetersiz kalması ya da uygun olmayan bir ceza vermesi durumunda UEFA disiplin organlarının devreye girmesine de izin verildi.

Öte yandan UEFA İcra Kurulu, 2015 Şampiyonlar Ligi finalinin Almanya'daki Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda, UEFA Avrupa Ligi finalinin ise Polonya'daki Varşova Ulusal Stadı'nda oynanacağını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: