UEFA'nın Kararıyla Sıkışan Demirören Ankara Turunda

UEFA Tahkim Kurulu'nun kararından sonra UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği 2 ve 1...

UEFA Tahkim Kurulu'nun kararından sonra UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği 2 ve 1 yıllık men cezalarının onaylanmasıyla sıkıntılı bir sürece giren Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara'da temaslarda bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, yeni sezon hazırlıkları kapsamında, kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet (e-bilet) uygulaması hakkında konuşulduğu belirtilirken, Bakan Kılıç'ın yeni sezonda 6222 sayılı yasanın kararlılıkla uygulanacağı üzerinde durduğu öğrenildi. Bakan Kılıç'ın bu nedenle de e-bilet ile kameralı güvenlik sistemine geçişin üzerinde ısrarla durduğu ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

DEMİRÖREN'DEN CEZALARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ise UEFA Tahkim Kurulu'nun aldığı Fenerbahçe'ye 2, Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa'dan men cezası kararlarıyla ilgili gelişmeler hakkında Bakan Kılıç'ı bilgilendirdiği öğrenildi. Bundan sonraki süreçle ilgili yapılan konuşmalar hakkında ise her hangi bir bilgi alınamadı.

Başkan Demirören'in, kameralı güvenlik sisteminin ilk etapta 3 ildeki 6 stadyumda uygulanacağını ve e-bilet ile kameralı takip sistemine bu statlarda hemen geçileceğini söylediği belirtildi. Bu statların ise İstanbul'da Türk Telekom Arena, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, Atatürk Olimpiyat Stadı ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ile Bursa Atatürk ve Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı olduğu belirtildi.

Konuşmada ayrıca, sezon boyunca tüm Süper Lig takımlarının statları ve PTT 1. Lig'de mücadele eden takımların statlarının bu sisteme dahil olacağına vurgu yapıldığı belirtildi. Saha içi ve çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılacağının da belirtildiği konuşmada, HSYK ile yapılan çalıştay sonucuna bağlı olarak hukuki takip ve cezalandırmaların da adliyeler tarafında sıkı bir şekilde uygulanacağına dikkat çekildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Bakan Kılıç'tan sonra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile de bir süre görüştüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz