Ufak bir ipucu suçlunun tüm kimliğini ortaya çıkarabiliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı, Erzurum’da 3 buçuk ay süreyle 'Olay yeri...

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı, Erzurum’da 3 buçuk ay süreyle 'Olay yeri inceleme ve kimlik tespit temel eğitim kursu' düzenledi. Kursta başarılı olan polis memurlarına törenle sertifikaları verildi. Kurs mezunları, olay yeri inceleme uzman yardımcısı olmaya hak kazandı. Polislere eğitim veren Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, olay yeri inceleme ve kimlik tespitinde teknolojinin iyi bir noktaya geldiğini, ancak dikkat ve insan unsurunun teknolojinin üstünde olduğunu belirtti.
Olay yeri inceleme ve kimlik tespiti temel eğitimi kursuna Rize, Iğdır, Sivas, Bingöl, Konya, Kars, Muş ve Trabzon’dan 8 polis memuru ve bir amir katıldı. Kursiyerlere, Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı, Erzurum Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli alanında uzaman amir ve memurlar, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman personel tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi. Kursiyerler, kan lekelerinin yorumlanması, adli fotoğrafçılık, olay yerinde vücut izleri ve parmak izi, biyometrik kimliklendirme yöntemleri gibi birçok farklı konuda eğitimler aldı.
Olay yeri inceleme uzman yardımcısı olan kursiyerler için yapılan sertifika töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ahmet Nezih Kök, teknolojide çok büyük ilerlemelerin kaydedilmiş olmasına rağmen insan faktörünün göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Olay yeri inceleme konusunda eğitimler veren Kök, Türkiye’nin çok kısa sürede iyi bir noktaya geldiğine vurgu yaptı. Kök, “Suçlular artık çok iyi planlar yapsa da arkalarında bıraktıkları ufacık bir ipucu onların yakayı ele vermelerine yetiyor. Bir saç teli, bir sigara izmariti suç işleyenin kimliğini açıkça ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.
İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız ise sertifikalarını alan kursiyerlere başarılarını devam ettirme temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz