Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Ödül Töreni

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” kapsamında Türkiye...

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen “Büyük İslam İlmihali Yarışması” ödül töreni yapıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) konferans salonunda gerçekleşen ödül töreni Büyük Cami Müezzini Serdar Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yarışma tanıtım slaydı ve Mehmet Esad Çoşan ilmihal sohbeti videosu yayınlandı.

Ünye Çevre, Eğitim, Kültür, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Dikici, yarışmaya Türkiye genelinde geniş katılımın olduğunu belirterek, “ ‘Oku, anla, yarış, ufkunu genişlet' felsefesi doğrultusunda gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında yapılan Büyük İslam İlmihali Okuma Yarışması’nda, eski Diyanet İşleri Başkanı Merhum Ömer Nasuhi Bilmen'in 'Büyük İslam İlmihali' adlı eseri okundu. Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan yarışmaya, görme engelli vatandaşlar da katıldı. 77 ilde ve 250 ilçede gerçekleştirilen bu sınav, 352 binada 4 bin 507 sınıfta 6 bin 734 gözetmen nezaretinde gerçekleştirildi. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya 87 bin 14 kişi başvurdu. İllerinde faaliyet gösteren gençlik kulüpleri aracılığıyla düzenlenen yarışmasına hanımlar erkeklere oranla daha fazla rağbet gösterdi. 35 bin erkek adayın başvurduğu yarışmaya 51 bin hanım iştirak etti. Ayrıca yarışmaya 160 görme engelli aday da katıldı, görme engelli adaylar için de ayrı soru kitapçığı bastırıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Törende ilmihalin önemine değinen Ünye Müftüsü Aydın Yığman, “Müslüman’ın yol haritasını çizen iman ahlaki konuşları izah eden ilmihal kitapları her zaman başvurulması gereken eserlerdir. İlmihal kitapları tartışma konularına girmeden açık ve sade bir dille kişilere temel dini bilgiler verir. Bu anlamda ilmihal kitapları her evde mutlaka bulunması gereken eserlerdendir. Kelime manasıyla davranış bilgisi demek olan ilmihal bir Müslüman’ın nasıl davranması gerektiğini anlatan kitaplardır. İlmihalde İslam ve iman esasları herkesin rahat anlayabileceği şekilde verilir. Peygamberimizin döneminde ilmihal kitapları yoktu. Asrı-saadette yaşayan müminler dinlerini bizzat peygamberimizden daha sonraki üç- dört asırda yaşayanlar ise peygamber mirasına sahip sahabe tabiin ve devrinin alimlerinden öğreniyorlardı. Yol haritasını çizen, iman, ibadet ve ahlaki konuları izah eden ilmihal kitapları, her zaman başvurulması gereken eserlerdir” diye konuştu.

Program sonunda ödül almaya hak kazanan (A) kategorisi 18 yaş altında bulunan Sümeyya Nur Çakar, (B) kategorisinden de Niger Dikici’ye biner TL ödül verilirken, 2. olan (A) kategorisinden Ayşe Hümeyra Bilgü, (B) kategorisinde Zeynel Çoban 500 TL para ödülü aldı. 3. (A) kategorisinden 18 yaş altı Aziz Bal, (B) kategorisinde 18 yaş üstü Hasan Kılıç 250 TL ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: