Ufka Yolculuk Yarışması'nda Dereceye Girenlere Umre Ödülü

Kocaeli Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü'nün ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’ Kocaeli’nde yapılacak. 18 Mayıs'ta...

Kocaeli Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü'nün ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’ Kocaeli’nde yapılacak. 18 Mayıs'ta yapılacak yarışmada dereceye girenler umre ile ödüllendirilecek.

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Şaban Arkan, konuyla ilgili açıklamasında, Ömer Nasuhi Bilmen'in 'Büyük İslam İlmihali' kitabından yapılacak olan sınavla hurafelerden uzak, İslam dininin temel bilgilerinin öğrenilmesinin hedeflendiğini belirtti. Arkan; 18 Mayıs 2013'te, merkezi sınav şeklinde yapılacak sınavda il derecesine girenlere umre ödülü başta olmak üzere, çeşitli hediyelerin verileceğini ifade etti. Arkan, sınav kitabının katılımcılar tarafından ücretsiz temin edilebileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Şaban Arkan, 20 Ocak tarihinden itibaren başvuruların başladığı yarışma için hedef 5 bin iken, şimdiden başvuru sayısının 500’ü bulduğunu açıkladı. Başvuruların, 12 Nisan Cuma günü sona ereceğini bildiren Arkan, yapılacak sınavda ülke genelinde dereceye girenler için umre gezisi, laptop bilgisayar, netbook bilgisayar, akıllı telefon, tablet bilgisayar, 30 kitap seti verileceğini, il genelinde 1.'lere 2 bin TL, 2.'lere bin 500 TL, 3.'lere bin TL, 4. ve 10.’lara da çeyrek altın ödülü verileceğini söyledi.

SINAV 18 MAYIS’TA

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Şaban Arkan, İslam dininin temel bilgilerinin öğrenilmesinin hedeflendiği yarışmanın, Kocaeli ve eş zamanlı olarak bütün ilçelerde yapılacağını ifade etti. Yarışmaya başvuruların internet üzerinden yapılacağını duyuran Şaban Arkan, başvuruların www.ufkayolculuk.com sitesinden yapılacağını ve herhangi bir ücret alınmayacağını ifade etti.

Başvuran herkese ücretsiz olarak ilmihal verileceğini belirten Arkan, “Belirlenen il ve ilçe sınav merkezlerinde 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü, saat 14.00’de yapılacak sınavda yarışmacıların sıralanması yazılı olarak sorulan toplam 125 çoktan seçmeli soru ile belirlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: