Ufuk Bilge Koleji'nde Çanakkale Şehitleri Sergi Ve Oyunla Anıldı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Özel Ufuk Bilge Koleji'nde 'Çanakkale Müzesi Sergisi' açıldı. Ayrıca öğrenciler ve velilere...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Özel Ufuk Bilge Koleji'nde 'Çanakkale Müzesi Sergisi' açıldı. Ayrıca öğrenciler ve velilere 'Dönmeyi Düşünmediler' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Yoğun ilgi gören müze ve tiyatro gösterisine, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kars, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, öğrenciler ile davetliler katıldı.

MYD Organizasyon bünyesinde İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi'nin gezici ekibinden oluşan 8 kişilik ekip yoğun ilgi gördü. Ekip, Çanakkale'de yaşanmış olayları anlatan mektuplar ve Türkiye’nin her bir tarafından gelen vatanseverlerin mezar taşlarını da sergiledi. Genel Sanat Yönetmeni Murat Cengiz Gezenoğlu, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve diğer protokole sergileri ile alakalı kısa bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Gezenoğlu, "İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi tarafından oluşturulan sergimizde Çanakkale mektupları ve canlandırmalarla Çanakkale kahramanlarının hikâyelerini anlatan 'Çanakkale'den Kurtuluşa Cumhuriyet Müzesi Sergisi' ile Anadolu'nun her bir tarafını geziyoruz." dedi.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Ayağımıza kadar gelen ve burada bunu sembolize ederek gösterilmesi bizim için önemlidir. Çanakkale genç nesildeki öğrencilerimize mutlaka gösterilmesi ve tüm okullarımızın her yıl bir Çanakkale ziyareti yapabilmesi hedefini koymak lazım. Bu sergiden dolayı Özel Ufuk Bilge Okulumuza ve tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz