Ufuk Okulları öğrencileri Nijerya'da 6 madalya kazandı

Nijerya'da düzenlelen uluslararası bilim olimpiyatlarında Ufuk Okulları öğrencileri fizik ve matematik dalında 6 madalya kazandı....

Nijerya'da düzenlelen uluslararası bilim olimpiyatlarında Ufuk Okulları öğrencileri fizik ve matematik dalında 6 madalya kazandı.
Nijerya'nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Özel Bilim Olimpiyatları'nda (INTERSO) İstinye Ufuk Fen Lisesi öğrencileri toplamda 2 platin, 2 altın ve 2 gümüş madalyayla birlikte özel teşvik ödülü olarak 2 netbook kazandı.
Enes Oğuz İskender fizik dalında, Cihan Basri Zor matematik dalında altın madalya kazanırken tüm branşlarda gelen ek puanla da platin madalyaların sahibi oldular. Şampiyonlar birer netbookla ödüllendirildi. Ayrıca Gufran Ahmet Güngör ve Yusuf Salih Yapalak da fizik dalında gümüş madalya kazandı.
Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) 7. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda da Ufuk Okulları'ndan Yunus Emre Erdem, Dünya Şampiyonu olarak altın madalya almışdı. Yine aynı yarışmada Rumeysa Genç ve Elif Ercan da Dünya 4. sü olmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz