Ufuk Okuma Salonları'nın seviye tespit sınavına büyük ilgi

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları’nın 5, 6...

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları’nın 5, 6 ve 7'nci sınıflar için düzenlediği ücretsiz seviye tespit sınavı (SBS) büyük ilgi gördü.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci, 9 bin kişinin katıldığı sınava öğrencilerin ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Öğrencilerin ilgisinin yoğun olacağını bildikleri için sınavı 2 güne yaydıklarını ifade eden Değirmenci, “Bazı şubelerimizde öğrencilerin yoğun katılımından dolayı koridorda dahi sınav yapmak zorunda kaldık. Amacımız öğrencilerin çok sayıda kişinin katıldığı sınava sokarak durumlarını analiz etmeleri.” dedi.

Reklam
Reklam

Okuma salonlarında dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere okula takviye ve SBS’ye hazırlık kursu verdiklerini anlatan Değirmenci şöyle devam etti: "Mersin’de 6 şubede 2 bin 500 öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğrencilere kursun yanında sosyal ve kültürel aktivite programları ile destek oluyoruz.”

Dernek Başkanı Şahin Mirici ise Mersin'in kenar mahallelerindeki okuma salonlarının gönüllü insanlar tarafından açılarak ücretsiz eğitim verildiğini söyledi. Okuma salonlarının bu yıl devletten aldığı projelerle adından söz ettirdiğini vurgulayan Mirici şunları söyledi: “Okuma salonları akıllı tahta teknolojine geçerek bir ilki başardı. Daha hızlı ve pratik ders verilen akıllı tahtaların tüm sınıflarda olması için çaba gösteriyoruz. Ayrıca şubemizin 3’ünde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 'Eğitime Destek ve Sosyal Gelişim Projesi'ni uyguluyoruz. Şubemizin 2’sinde ise SODES kapsamında 'Taş Atan Değil Kalem Tutan Çocuklar Projesi'ni uyguluyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: