Ufuk Okuma Salonu Öğrencileri 48 Kilogram Atık Pil Topladı

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde bulunan Ufuk Okuma Salonu öğrencileri 48 kilogram atık pil topladı.Ufuk...

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde bulunan Ufuk Okuma Salonu öğrencileri 48 kilogram atık pil topladı.

Ufuk Okuma Salonu Müdürü İsmail Şen, rastgele atılan atık pillerin toprağa, çevreye ve sulara zarar vermemesi için 10 adet atık pil getiren öğrencilere çikolata ve balon hediye ederek, çevre bilincini kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Şen, "Bir öğrencimiz 230 adet pil toplayarak 23 adet çikolata ve 23 adet balon alırken ayrıca sürpriz hediyemiz olan 'en fazla atık pil' ödülümüzü de kazanmıştır. Samet Şimşek adındaki öğrencimizin sürpriz hediyesini sınıf öğretmeni Muharrem Demirci’ye teslim ettik. Atık pil toplama kampanyasına katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, bundan sonraki hayatlarında da çevremizi temiz tutacaklarını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şen; topladıkları atık pilleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne bildirdiklerini söyledi. Şen, topladıkları pilleri Sürat Kargo ile ücretsiz olarak gönderebildiklerini, ücretinin ise Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından karşılandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz