Ufuklu öğrenciler 23 Nisanı Batmanlı kardeşleriyle kutladı

Ufuklu öğrenciler Batmandaki kardeş okullarında okuyan kardeşlerini İstanbul’a davet etti. Ufuk Okulları Şişli ve İstinye...

Ufuklu öğrenciler Batmandaki kardeş okullarında okuyan kardeşlerini İstanbul’a davet etti. Ufuk Okulları Şişli ve İstinye şubelerinin öğrencileri Batman’da kardeş oldukları okulların öğrencilerini İstanbul’a davet etti. 23 Nisanı kardeşleriyle birlikte kutlayan öğrenciler İstanbul’u gezdi.
Batman Tuzlagözü İlköğretim okulunun öğrencilerini kardeş oldukları İstinye Ufuk İlköğretim Okulu öğrencileri, Batman Binatlı İlköğretim okulunun öğrencilerini Şişli Ufuk İlköğretim Okulu öğrencileri, Batman Cumhuriyet Lisesi öğrencilerini de İstinye Ufuk Fen ve Anadolu Lisesinin öğrencileri misafir etti. Toplam 3 okuldan 89 öğrenci ve öğretmenin katıldığı programda Ufuklu çocuklar Batmanlı kardeşlerine İstanbul’u gezdirdi. Kardeşlerini okullarında, yurtlarında hatta evlerinde misafir eden Ufuklu öğrenciler misafirleriyle yakından ilgilenip kardeşlerine hediyeler verdi.
Ufuklu öğrenciler misafir kardeşlerine Sultanahmet’i, Ayasofya’yı, Eyüp’ü, Miniatürk’ü, Panorama Müzesini, Emirgan Korusunu gezdirdi. Ayrıca Ufuklu öğrenciler misafirlerine İstanbul Akvaryumu gezdirip, İstanbul’un en yüksek noktası olan Saphire’den manzarayı seyrettirdi.
İstanbul’u gün boyu gezen çocuklar yemek yemek için Tatlıses Kebab'a gitti. İbrahim Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlıses çocukları misafir etti. Aynı zamanda Ufuk Okulları velisi olan Ahmet Tatlıses çocuklarla sohbet ederken İbrahim Tatlıses geldi. Çocuklar sevinçle Tatlısesi karşılayıp aynı masada yemek yemenin heyecanını yaşadı. Tatlıses’le fotoğraf çektiren çocuklar, heyecanla telefona sarılıp ailelerine haber verdi. İbrahim Tatlıses çocuklarla sohbet edip onlara tavsiyelerde bulundu. Tatlıses “Çocuklar okumak sizin için en kıymetli hazinedir. Ona sahip çıkın, mutlaka okuyun. Ben okuyamadım ama sizlerin okumasını istiyorum. Şimdi bana söz verin, erkek sözü okuyacaksınız. Söz mü?” diyerek çocuklara sordu. Çocuklarda hep beraber söz vererek Tatlısesi sevindirdi.
Çocuklar son gün 23 Nisan törenlerini kutlayıp kendileri için hazırlanan uğurlama töreninde mangal partisine katıldı. Yemekte konuşan çocuklar çok mutlu olduklarını belirtti. Batman Cumhuriyet Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olan Veysi Oğuz mutluluğunu dile getirerek “Çok sevinçliyiz, yolculuk uzun ve yorucuydu ama iyiki gelmişiz. Bizi getiren öğretmenlerimize, davet eden Ufuk Kolejine teşekkür ediyoruz.” dedi. Öğrencilerden Umut Akbaş ise çok mutlu olduklarını belirterek “Adeta rüyada gibiyiz. Daha önce İstanbul’a gelmemiştim. İlk kez geliyorum, çok güzelmiş, çok hoşumuza gitti. Bu duygularım anlatılmaz yaşamak lazım. Ufuklu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Batman Cumhuriyet Lisesi Müdürü Süleyman Kızar öğrencilerin çok mutlu olduğunu belirterek Ufuk Okullarına teşekkür etti. Batman Binatlı İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Altunkaynak’ta Ufuk Okullarına teşekkür ederek “Bu kardeşlik projesi gerçekten çocuklara çok iyi geldi. O kadar mutlularki akşamları herkes günü gününe yaşadıklarını yazıyor. Günlük tutmayanlar bile günlük tutmaya başladı. Bizde kardeş okul olarak Ufuk Okullarını Batman’a davet ediyoruz. Bizde onları orada en iyi şekilde ağırlayacağız.” dedi.
Uğurlama töreninde konuşan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman da çocuklara hitaben “Ufuk Okulları gün geçmiyor ki güzel bir organizasyona bir başarıya imza atmasın. Bu okulumuz eğitimi sadece tek boyutlu değil, sosyal sorumluluk projeleriyle, sportif faaliyetlerle çok boyutlu işliyor. Sizleri buralara getirmekle gezdirmekle ayrı güzelliğe imza attılar. Ben sizin adınıza onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: