Uganda’da şifa dağıtan doktorlar Batman’a döndü

Kimse Yok Mu Derneği ve Batman Sağlık Eğitim Derneği (BASED) işbirliğinde Uganda'ya giden doktorlar yurda...

Kimse Yok Mu Derneği ve Batman Sağlık Eğitim Derneği (BASED) işbirliğinde Uganda'ya giden doktorlar yurda döndü. Yıllık izinlerini Uganda'da geçiren fedakar doktorlar Afrika'nın mağdur insanlarına şifa dağıtarak sevgi köprüleri kurdu.

Batman Sağlık Eğitim Derneği (BASED), Batman'dan sonra çalışmalarını ülke dışına taşıdı. Dernek bünyesinde Batman'da birçok etkinliğe imza atan gönüllü doktorlar, Kimse Yok mu Derneği organizasyonu ile gittikleri Afrika ülkelerinden Uganda'da sağlık taraması hizmeti verdi.

Reklam
Reklam

Yılık izinlerini kullandıkları Uganda’da kaldıkları 12 gün boyunca yaklaşık bin 500 hasta muayene eden Based gönüllüsü 4 doktor, Batman Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. BASED gönüllüsü doktorlar Erol Uğur, Halil Orak, Abdullah Çetin ve Enver Önal, Uganda'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek büyük bir gurur ve heyecan yaşadıklarını söyledi. Uganda’nın Jinja şehrinde Kimse Yok Mu’nun kurduğu prefabrik bir klinikte hizmet verdiklerini belirten doktorlar, “Kimse Yok Mu organizasyonunda iki hafta süreyle Uganda halkını kucaklayıp hasta olanları muayene edip ilaçlarını verdiklerini anlattı. Çok fazla kişinin buna gönüllü olmak istediğini ancak hayırlı hizmetin kendilerine kısmet olduğuna vurgu yapan doktorlar, bu gibi hayırlı işlerde bulunmanın kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade etti.

Bu bölgelerin gerçekten her anlamda yardıma çok muhtaç olduğunu belirten Doktorlar, “Afrika’daki, Uganda’daki kardeşlerimize, oradaki annelere, çocuklara belki ihtiyaçları olan okyanusun bir damlası olmak için gittik. Onlar ‘kimse yok mu’ dedi. Biz de ‘varız’ dedik. Derileri kara ancak yürekleri kar gibi bembeyaz kardeşlerimizle 12 gün boyunca beraber olduk. Elimizden geldiğince hastalarını muayene ettik. Türkiye’de yok olan görülmeyen hatalıkların hala oralarda var olduğuna şahit olduk. 12 gün boyunca günde 100 hastaya hizmet verebildik. Keşke imkânımız ve zamanımız olsaydı da daha fazla hastaya hizmet verebilseydik.” dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayında dernek olarak Uganda halkına iftarlık gönderdiklerini belirten Batman Sağlık Eğitim Dernek Başkan Yardımcısı Halil Orak, bu kez sağlık hizmeti sunmak üzere Uganda'ya gittiklerini belirterek dernek olarak bu organizasyonları daha sık yapmayı planladıklarını ifade etti. Orak, “Umarım bu gidişimiz öncelikle Batman olmak üzere Türkiye'deki diğer doktor meslektaşlarımıza da öncü bir girişim olur. Kimse Yok mu Derneği ve BASED olarak daha büyük organizasyonlara daha sık devam etmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz