Uganda'daki fedakarlıkları paylaştılar

Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) tarafından sağlık taraması için Uganda’ya giden sağlık ekibinin izlenimlerini paylaşmak üzere...

Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) tarafından sağlık taraması için Uganda’ya giden sağlık ekibinin izlenimlerini paylaşmak üzere bir program düzenledi.
Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen programda sağlık ekibine plaket takdim edilerek katılımcılara Uganda’da çekilen görüntüler izletildi.
Programda açılış konuşması yapan OSAD Başkanı Eczacı Mehmet Gül derneklerinin kurulduğu 2006 yılından bu güne kadar çeşitli faaliyetlere imza attığını söyledi.
Gül, “Üyelerimizin arasında birlik ve beraberliği sağlamak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde yetişmesi adına birçok faaliyetlerimizi bulunmaktadır. Uganda’ya giden sağlık ekibimizde yer alan bütün arkadaşlarımız ile ailelerine teşekkür ediyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir.” dedi.
Uganda’ya giderek Kimse Yok mu Polikliniğinin açılışına katılan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise “Bu güne kadar hep sömürülen Afrika insanı Türk insanının ve sağlık taraması için giden doktorlarımızın samimiyetini ve onların Allah rızası için yardıma geldiğini gördüler. Gönüllü ve senelik izinlerinden kullanarak tatile gitmeyip böyle yokluklar içerisinde bir ülkeye giderek insanlık adına hizmet eden ve fedakârlıklarını gösteren bu doktor ve hemşire kardeşlerimize bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Ben de bu güne kadar birçok ülkeye seyahatlerde bulundum. Ancak Afrika’ya hiç gitmemiştim. Sadece televizyonlardan gördüğüm kadarıyla bilgi sahibiydim. Biz taraftan ülkenin insanların, yaşadıkları barakalar ve hijyenik olmayan ortamlarına bakıyorsunuz diğer taraftan bizim insanlarımız buralara hizmet amaçlı gidiyor. Görünen yüzü ile birlikte görünmeyen kahramanlarına da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü sadece Uganda’ya değil dünyanın birçok ülkesinde Türk Okullarıyla o ülkenin insanlarını Türkiye sevdasıyla yetiştiren öğretmenlerimize ve o fedakâr insanlara da teşekkür ediyorum. Buralarda dalgalanan Türk bayrağı bizlere ayrı bir gurur yaşatmaktadır. Bu anlamda Kimse Yok mu Derneği organizasyonu ile Uganda’ya giderek oradaki insanlara sağlık hizmeti sunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer hizmetin yıllarca devam etmesini diliyorum.” dedi.
Programda Uganda’ya sağlık taraması için giden Aile Hekimi Dr. Hacı Mehmet Erdoğan, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Kılınç ile Op. Dr. Ömer Can 15 gün boyunca yaşadıklarını ve izlenimlerini çektikleri fotoğraflardan oluşan slâyt gösterimi eşliğinde katılımcılarla paylaştı.
Konuşmaların ardından katılımcılara Uganda’da sağlık taramasına giden ekibin çekmiş olduğu görüntüler izletildi.
Program sonunda ise sağlık taramasına giden ekipte yer alan doktor ve hemşirelere Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, milletvekili Dr. Suat Önal, AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur ve MHP İl Başkanı Murat Kanlı tarafından plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz