Uganda’dan gelen öğretmenlerini görünce mutlu oldular

Afrika’da kıtlık ve sefaletin arttığı bir dönemde ''Kimse Yok mu Derneği'' tarafından başlatılan ''Afrika Eğitim...

Afrika’da kıtlık ve sefaletin arttığı bir dönemde ''Kimse Yok mu Derneği'' tarafından başlatılan ''Afrika Eğitim Projesi'' kapsamında Türkiye'ye getirilen Ugandalı öğrenciler Uganda’dan gelen öğretmenlerini görünce mutlu oldular.
Uganda'nın başkenti Kampala'da faaliyet gösteren Özel Işık Lisesi Kimya Öğretmeni Ömer Şapaloğlu, eğitimlerine Türkiye'de devam eden Ugandalı öğrencileri ziyaret amaçlı Türkiye’ye geldi.
Ziyaretleri sırasında Adana’ya da gelen ve Özel Burç Okulları Özgören Lisesi’nde eğitimlerine devam eden Ugandalı öğrencileri ziyaret eden Şapaloğlu, Türkiye'ye 32'si lise ve ilköğretimde, 11'i de üniversitede olmak üzere toplam 43 Ugandalı öğrencinin bulunduğunu söyledi.
Türkiye’ye gelen öğrencilerin daha önce kendisinin Uganda’dan öğrencileri olduğunu kaydeden Şapaloğlu, ‘’Uganda'da öğrencim olan gençleri şimdi kendi ülkemde ziyaret ediyor olmak kaderin garip bir cilvesi. Lise ve ilköğretim öğrencilerimizin yanı sıra ülkemizin çeşitli üniversitelerinde eğitimleri devam eden kardeşlerimizi de ziyaret edip, sorunlarını dinliyorum. Onlar da beni görünce çok mutlu oldular. Ülkemize gelen çocukların hepsi hayatından memnun. Bu beni çok mutlu etti'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

İKİ OKULDA 630 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Türkiye'ye getirilen çocukları öncelikle ''başarı ve ahlak'' kriterine göre seçtiklerini vurgulayan Şapaloğlu, şöyle devam etti: ''Zaten kısıtlı imkanları olan ancak açlığın da baş göstermesi ile hayatları daha da zorlaşan bu kardeşlerimize burada bir kapı açmak gerçekten çok güzel. Yaklaşık 3 yıldır Uganda'da öğretmenlik yapıyorum Uganda'ya giden ilk Türk bir Adanalı. 1980 yılında oraya giden ve oldukça sevilen bu kişi sayesinde şuan oranın halkının bize olan sevgisi çok fazla. Bugün itibariyle Uganda'da hizmet veren iki okulumuzda 630 öğrencimiz eğitim görüyor. İki okul da inşaat halinde, inşallah en kısa zamanda onlar da hizmete açılacak. Orası ile ülkemizin sahip olduğu şartlar, kültürel birikim, yaşam biçimleri oldukça farklı. Benim ziyaretimin asıl amacı, bu farklılıklardan hem Ugandalı öğrencilerin hem de bizim öğrencilerimizin en alt düzeyde etkilenmesini sağlamak. Ayrıca okuldaki eğitimci arkadaşlara da Uganda ve kültürü hakkında çeşitli şeyler anlatıyorum. Bu sayede onlar da öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda daha çok fikir sahibi oluyorlar.''
Özel Burç Özgören Lisesi Okul Müdürü Adem Ceylan da, Burç Okulları olarak Uganda'dan gelen misafir öğrencilere kucak açtıklarını söyleyerek, ''Sadece biz değil, yolda bu kardeşlerimizi görüp evlerine davet eden Adanalılardan, misafir grup için çeşitli aktiviteler düzenleyen ve onları sürekli sahiplenen şehrin mülki amirlerine kadar herkes elinden gelen her türlü desteği verdi. Bu kardeşlerimizi önce insan sevgisi ile sonra da Türkiye ve Adana sevgisiyle yetiştireceğiz'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz