Ugandalı öğrenciler sağlık taramasından geçti

Kimse Yok mu Derneği tarafından Uganda’dan Malatya'ya getirilen 13 çocuk, Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER)...

Kimse Yok mu Derneği tarafından Uganda’dan Malatya'ya getirilen 13 çocuk, Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) organizasyonu ile Özel Ortadoğu Hastanesi'nde sağlık taramasından geçirildi
Hastanede kan, idrar tahlilleri yapılan misafir öğrencilerin, genel cerrahi, çocuk doktoru, acil doktoru ve diğer branşlardaki uzman doktorlar tarafından sağlık taraması gerçekleştirildi.
SAMADER Yönetim Kurulu üyesi Yasin Türkoğlu, kuraklıkla boğuşan Uganda’dan eğitim amacıyla Türkiye'ye 13 çocuğun getirildiğini belirtti.
Türkiye'ye getirilen çocukların Burç Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Özgören Lisesi'nde eğitimlerini sürdüreceklerini kaydeden Türkoğlu, gelen öğrencilerin sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını da Ortadoğu Hastanesi ile birlikte karşılayacaklarını ifade etti.
15 gün önce Uganda'ya giderek oradaki hastane inşaatını gördüklerini aktaran Türkoğlu, “Kasım ayından itibaren Türkiye'den 10 doktor arkadaşımız sağlık taraması için Uganda'ya gidecek. Bundan sonra her ay, açacağımız hastanedeki polikliniklerde hizmet vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda oradaki çocukların da burada eğitim görmesi iki ülke arasındaki işbirliğini artmasını sağlayacaktır. Onların, ülkelerine döndüklerinde, iyi yetişmiş ve mesleği olan insanlar olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Bayrak ise Uganda’dan gelen çocukları sağlık kontrolünden geçirdiklerini söyledi.
Bayrak, “Tahsil için şehrimize gelen öğrencilerimizin gerekli tüm tetkikleri yapıldı. İlk muayenede, çocukların sağlık durumları gayet iyi. Onlara sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Misafirlerimize hizmet imkânı veren SAMADER’e teşekkür ediyoruz.“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz