Uğruna okulunu bıraktığı takı tasarımında Türkiye’yi temsil edecek

Konya’da bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak işe başlayan ve mesleğe olan ilgisi nedeniyle okulunu yarım...

Konya’da bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak işe başlayan ve mesleğe olan ilgisi nedeniyle okulunu yarım bırakan Ali Can Boyacı(20) dünya beceri yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek. Türkiye Ulusal Beceri Yarışması'nda birinci olan Boyacı, takı tasarımının kendisi için bir tutku olduğunu söyledi.
Takı tasarımına olan tutkusu yüzünden okulunu yarım bırakan ve 12 yaşında bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak başlayan Boyacı, İstanbul laleli kolye tasarımıyla Türkiye derecesi yaptı. Eylül ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek 'Dünya beceri yarışmasında' Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanan Ali Can Boyacı, çalışmalarını sürdürüyor. 'Takı tasarımı benim için bir tutku' diyen Boyacı, "İlkokuldan sonra tanıştığım bu meslek nedeniyle liseyi okumamıştım. Takı tasarımı yapmak benim en keyif aldığım iş. Bu yüzden okumadım. Zamanla kendimi geliştirmeye çalıştım. Her gün yeni şeyler öğreniyorum. İlerde iyi bir takı tasarımcısı olmak istiyorum. Ankara'daki yarışmada ülkemizi yurt dışında temsil etme hakkı kazandım. En iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım. Şimdi bu meslekte ülkemizi temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum." dedi. Boyacı, Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz