Uğur Acar Dağıttı

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Ramazan Bayramı nedeni ile gıda...

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Ramazan Bayramı nedeni ile gıda yardımı yaptı.

AKBÖHONDER’in düzenlediği yardım organizasyonunda Türkiye’nin ilk böbrek nakli olan Mehmet Şahan ve ilk yüz nakli Uğur Acar, organ nakli olan ve tedavileri devam eden böbrek hastalarına yardım paketi dağıttı. Organizasyona Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal da katıldı.

ÖNEMLİ OLAN BAĞIŞIN ARTMASI

Toplantıda yaptığı konuşmada, nakillerin önemli olduğunu söyleyen Başhekim Doç. Dr. Mustafa Ünal, nakil konusunda Akdeniz Üniversitesi'nin ön sıralarda olduğunu belirtti. Organ bağışı konusunda daha da ilerlemek gerektiğini kaydeden Doç.Dr. Ünal, “Bu çıtayı biz yükselttik ve bunu korumamız gerekiyor. Bizlere düşen önemli konulardan bir tanesi organ bağışını artırmak. Daha çok bağış yapalım yaptıralım” dedi.

Reklam
Reklam

32 YIL ÖNCE BÖBREK NAKLİ OLDU

32 yıl önce ilk defa Türkiye’de böbrek nakli yapılan, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan, her sene olduğu gibi bu yıl da ihtiyacı olanlara gıda yardım paketi dağıtıklarını kaydetti. Şahan, 138 kişiye dağıtılan yardım paketinin hayırseverlerin derneğe yaptığı yardım hesabına alındığını ifade etti.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Herkesi organ bağışına davet eden Türkiye’nin ilk yüz nakli Uğur Acar da “Ben de nakil olmaya karar verdiğimde endişeli günler geçiriyordum, ama şimdi her şey yolunda. Bugün biz, yarın siz. Herkes için buradan sesleniyorum. Herkesi organ bağışına davet ediyorum, çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: