'Uğur böcekleri' 2 bin kişiye umut oldu

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Uğur Böceği Kültür Merkezleri', 20 dalda 2 bin kişiye...

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Uğur Böceği Kültür Merkezleri', 20 dalda 2 bin kişiye eğitim vermeye başladı.
İlki 2009 yılında Yunus Emre Mahallesi’nde faaliyete geçen Uğur Böceği Kültür Merkezleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yoğun talep üzerine 6 mahalleye daha kurs açan belediye, 2 bin kursiyere eğitim vermeye başladı. Kursiyerler, iğne oyası, kurdele nakışı, deri mefruşat, kırkyama, tel kırma, karakalem, İngilizce, okuma-yazma, diksiyon, hat, tiyatro, gitar, bağlama, satranç, vitray, çini seramik, tekvando, bocce, halk oyunları gibi 20 ayrı dalda eğitim alıyor.
Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin ilçeye çok şey kattığını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediyeciliğin sosyal ve kültürel alanını ön planda tutmanın önemine dikkat çekti.
Giderek yaygınlaşan bu merkezleri, İstanbul’da İSMEK, Bursa’da ise BUSMEK’i örnek alarak kurduklarını kaydeden Başkan Kurtulan, şöyle konuştu: “Bunu yaparken Mustafakemalpaşa’nın kendisine özgü durumunu göz önünde bulundurduk, ihtiyaçları tespit ettik ve öneriler aldık. 80 metrekarelik alanda ilk Uğur Böceği Kültür Merkezimizi iki yıl önce büyük bir heyecanla açtık. Bugün 7 şubemizde yüzlerce kursiyerimiz birçok alanda eğitim alıyor. Şimdiki hedefimiz, kursiyerlerimizin ürünlerinin satışını yapmak. Bu ürünleri pazarlayacağımız yerleri arıyoruz, kısa sürede ev hanımlarımız ailelerine maddi yönden destek olacak. Şimdiye kadar hayallerimizin yüzde 10’unu gerçekleştirdik.”
Başkan Kurtulan, yeni yılla birlikte merkezlerde başta aile içi iletişim, evlilik okulu ve insan sağlığına yararlı yemek kursları gibi birçok yeni kurs düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz