Uğur: Fabrikalar Çalışsın, Balıkesir Için Mahcup Olmaya Razıyım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de gelecek ay yapılacak...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de gelecek ay yapılacak oda seçimleri öncesi kıyametin koparıldığını söyledi. Demokrasi ve sandığın çok güzel şeyler olduğunu ifade eden Uğur, "Ancak 300 kişiyle seçim yapanlar, makamları işgal edenler şimdi birden sahaya indiler. Bundan Balıkesir kazançlı çıkacak. İnşallah çalışmayan fabrikalar çalışacak. Ben mahcup olmak istiyorum. Gelsin çalıştırsın, aş, iş kapısı açsın. Balıkesir için mahcup olmaya her zaman razıyım. Bizim başka gayemiz, hedefimiz yok." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Altıntaş Kardeşler Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Tülay Babuşçu, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, eski milletvekili İsmail Özgün, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, İGM üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, belde belediye başkanları, mahalle ve köy temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı kısa bir film izletildi. Divan Başkanlığı'nı Abdullah Altıntaş'ın yaptığı toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şeker, partinin kuruluşu ve 10 yıllık icraatları hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Poyrazlı ise partinin tüm teşkilatlarıyla yoğun bir tempoda çalıştıklarına değinerek, hedeflerinin yaklaşan yerel seçimler olduğuna işaret etti. Milletvekili Babuşçu AK Parti'nin güven ve istikrarın partisi olduğunu belirterek, AK Parti'nin tek rakibinin yine AK Parti olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, partisinin iktidardaki 10. yılını tamamladığını bildirdi. Bu süre içinde üç genel, iki yerel seçim ile iki referandum geçirdiklerini anlatan Uğur, "Bu seçimlerden hep başarı ile çıktık. Oyumuzu artarak bu seçimleri kazanıp birinci parti olarak çıktık. En son yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti'nin oyunu yüzde 53 olarak gösteriyor. Yani AK Parti açık ara yine birinci parti. Milletimizin teveccühü devam ediyor. Avrupa'daki liderler Başbakanımıza bu başarının sırrını soruyor. Bunun sırrı; insan ve millet eksenli yaptığımız siyasettir. Bu siyaset anlayışı bizi başarılı kılıyor. İnsanları ötekileştirmeden, sınıflara ayırmadan herkesi kucaklamak. Geçmişte, toplumumuzu Alevi-Sünni, sağcı-solcu, ilerici-gerici olarak böldüler, insanları korkuttular. Ama şimdi AK Parti iktidarı bütün milletimizi kucaklıyor. Bu nedenle milletimizin bize desteği devam ediyor." dedi.

"OBAMA, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DANIŞIYOR"

Son 10 yılda dış politikada çok önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Edip Uğur, şöyle devam etti: "Türkiye itibarlı ve sözü dinlenen bir ülke haline geldi. ABD Başkanı Barack Obama, dünyada danıştığı 5 liderden birinin Başkan Erdoğan olduğunu söylüyor. Avrupa'daki bütün liderlerin hepsi istişare ediyor. Şu anda vize almadan 64 ülkeye seyahat edebiliyoruz. 10 yılda 27 büyükelçilik açılmış, dünyada 120 ülkede büyükelçiliğimiz var. Ticaret müşavirliği sayımızı 62'den 160'a çıkardık. Muhalefet bizi yolsuzlukla suçluyor. Yolsuzluk yapan bir iktidar 23,5 milyar dolar aldığı IMF borcunu 800 milyon dolara indirebilir mi? Merkez Bankası'ndaki rezervimiz şu anda 123 milyar dolar. 2001 krizinde batan bankaların hazineye maliyeti 110 milyar lira. Ziraat ve Halk Bankaları zarar etmeyen bankalar haline geldi. Şimdi büyük kara geçtiler. Yolsuzluk yapsan bu olur mu?"

Reklam
Reklam

Konuşmasının sonunda gelecek ay Balıkesir'deki yapılacak olan oda seçimlerine de değinen Edip Uğur, seçim öncesi kıyamet koparıldığına dikkat çekti.

"Demokrasi ve sandık çok güzel bir şey. Oy istemek çok güzel." diyen Uğur, "Biz siyasiler her gün yollardayız. Haftada bin 500 km yol yapıyorum. Ankara'ya gidiyorum, ilçelere gidiyorum. Bütün siyasi partiler böyle yapıyor. Çünkü onlar oy alacak, oy almazlarsa seçilemezler. Sandık şart. Ancak 300 kişiyle seçim yapanlar, makamları işgal edenler şimdi birden sahaya indiler. Ne güzel değil mi? Biz Balıkesir'e hizmet ediyoruz. Git bakalım 18 ilçeyi gez. Marmara Adası'ndaki mermercinin sıkıntısı ne? Edremit'teki zeytinyağcının hali ne? Hiç gittin mi? 18 ilçeye millet dağıldı. Edip Uğur hepsini yollara döktü. Yollara düşüp, oy isteyeceksin. Vatandaşın derdini soracaksın. Bundan Balıkesir kazançlı çıkacak. İnşallah çalışmayan fabrikalar çalışacak. Ben mahcup olmak istiyorum. Gelsin çalıştırsın, aş, iş kapısı açsın. Ben de mahcup olayım. Balıkesir için mahcup olmaya her zaman razıyım. Bizim başka gayemiz, hedefimiz yok." diye konuştu,

Reklam
Reklam

Siyasetin kötü bir şey olmadığının altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bütün siyasi partilerin başımızın üzerinde yeri var. Tabi ki rekabet olacak. Hiç bir siyasi parti hakkında da en ufak bir söz söylemiyoruz. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Vatandaşa gidip talebini, sıkıntısını dinliyoruz. Gidip bunu Ankara'ya anlatıyoruz. Siyaseti kötü göstermek yanlış. Bu durum hem Balıkesir'in hem de basının hayrına oldu. Habersiz kalmadınız. Sizin de kıymetinizin olduğunu anladılar. Bu seçimler Balıkesir imiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz