Uğur Mumcu Ve Demokrasi Şehitleri Söke’de Anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı saldırı ile öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu; ölümünün 20. Yılında Söke’de...

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı saldırı ile öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu; ölümünün 20. Yılında Söke’de anıldı.

Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü 24 Ocak ile Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümü olan 31 Ocak tarihleri arasındaki hafta her yıl Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılıyor.

Söke Emek-Sanat-Kültür Platformu tarafından gerçekleştirilen Anma etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanında toplanan kalabalık İstasyon, Abdi İpekçi ve Aydın Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü. Yürüyüş ve Söke Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleşen anma törenine Söke Emek-Sanat-Kültür Platformu’nun bileşenleri ÇYDD, ADD, Eğitim-Sen, Alevi Kültür Derneği, DİSK, BES ve Söke CHP ilçe yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile anma töreninde Platform adına konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Cafer Şahin yaptı. Cafer Şahin; Uğur Mumcu’nun devrimci namusu, yılmaz kalemi, hukukçu dürüstlüğü ile birçok olayın pis perdesini kaldıran, araştırmacılığı gazeteciliği yanında Kemalist kimliği ile ön plana çıktığını ve hedef olduğunu söyledi.

Uğur Mumcu’yu anma töreninde konuşmanın ardından katılımcılar tarafından anıta karanfiller bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: