Uğur Mumcu yarın anılıyor

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, yarın ölümünün 17. yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Mumcu’yu anma etkinlikleri, Ankara’da yarın saat 11.00’de Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakmasıyla başlayacak. Saat 12.00’de de sevenleri ve yakınları karanfillerle ve mumlarla Gaziosmanpaşa semtinde Uğur Mumcu’nun sokağındaki evinin önünde olacak. “Buradaydık” başlıklı bir sinevizyon gösterisinin ardından Ufuk Karakoç tarafından bir dinleti gerçekleştirilecek. Daha sonra saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek.

Saat 19.00’da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Uğur Mumcu Sesleniyor 2009: Güdümlü Hukuk, Peşin Yargı, Siyasal Kin” başlıklı bir sinevizyon gösteriminden sonra Uğur Mumcu Korosu bir konser verecek, Serkan Kırmızı da perküsyon gösterisi yapacak.

Reklam
Reklam

Batıkent Ahmet Taner Kışlalı Konferans Salonu’nda ise saat 19.30’da “Uğur Mumcu’nun Ardından” başlıklı fotoğraf gösterisi ve Uğur Mumcu hakkında belgesel film gösterimi yapılacak.

Mumcu, İstanbul’da yarın saat 13.00’te Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı önünde CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği törenle anılacak. Saat 14.00’te de Sarıyer Beleyidesi Kültür Merkezi’nde “Kemalizm ve Uğur Mumcu” konulu panel düzenlenecek.

Uğur Mumcu, İzmir’de de yarın saat 12.00’de Narlıdere Limanreis Mahallesi’ndeki anıtı başında anılacak. (ANKA)