Uib Dış Ticaret Uzmanı Yetiştiriyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından 2007 yılından bu yana süren 'Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Kursları'nın...

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından 2007 yılından bu yana süren 'Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Kursları'nın onuncusu başladı.

UİB ile Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek Lisesi arasında düzenlenen protokol çerçevesinde bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Kursu" yeni dönem eğitimine başladı. Dış ticaret sisteminin doğru yönetilmesi ve dış ticaret alanında vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması maksadıyla düzenlenen kursun açılışına UİB yetkilileri, okul idarecileri, öğretim üyeleri ve 100'ü aşkın kursiyer katıldı. Eğitimlerin, dış ticaret sektörünün eleman ihtiyacını karşılamak açısından büyük fayda sağladığını belirten Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol İyibozkurt, UİB'e katkılarından ötürü teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İyibozkurt, "Bu değerlere sahip çıkılması çok önemli. İhracatın artırılması için iyi eğitimli dış ticaret uzmanı yetiştirmek gerekiyor. Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde konulan hedeflere ulaşılmasında bu eğitimlerin büyük değeri olacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İyibozkurt, 'Dünya ekonomisine genel bakış ve küresel kriz' konulu ilk dersini verdi.

Kursiyerler yaklaşık 3 ay boyunca haftada 3 gün eğitim görecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: