UİB'in Şubat Ayı Ihracatı Yüzde 7 Arttı

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,52 ‘lik...

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,52 ‘lik artışla 1 milyar 898 milyon dolar olarak gerçekleşti.

UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, ilk iki aylık ihracatın da yüzde 3.27’lik yükselişle 3 milyar 517 milyon dolar seviyelerini gördüğünü söyledi. Gençoğlu, “Şubat ayı ihracatındaki olumlu trendin önümüzdeki aylarda da sürmesini bekliyoruz. Bu yılki 21 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için iyi bir başlangıç yaptık." dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın “Türkiye ekonomisi 2012 yılında ihracat ile büyüdü” sözünün ihracatçılara ivme kazandıracağını ifade eden Gençoğlu, şunları dile getirdi: "2012’de Türk ihracatı, 2011 yılına göre yüzde 13,5 oranında önemli bir artış göstererek başarılı bir yıl geçirmiştir. Büyüyen ekonomi ile güçlenen, cesaretlenen ihracatçılar, aynı zamanda istihdam sağlayarak ve cari açığın azalmasına katkı koyarak da ekonomik istikrarın olumlu sonuçlarını rakamlara yansıttılar. Avrupa ve ABD’deki kırılgan ekonomilere rağmen ihracatın yükselen ülkesi olan Türkiye’nin yıldızı 2013 yılında da parlamaya devam edecektir."

Reklam
Reklam

Dünya ekonomilerinin daralmasına rağmen, Türkiye’nin alternatif pazarlara yönelerek yükselişini sürdürdüğüne dikkat çeken Gençoğlu, şöyle devam etti: "Eğer ülke olarak yükselişimizi sürdürmek, 2023 yılı hedeflerine ulaşmak istiyorsak, teknolojiyi şirketlerimize adapte etmek ve ihracatımızı geliştirmek zorundayız. Şirketlerimiz Ar-Ge ve inovasyona daha fazla kaynak ayırarak değişen ve gelişen ürünlerle rekabet gücünü artırmak zorundadır. Yaşadığımız teknoloji devrinde teknoloji üretemezsek, yenileşme sağlayamazsak 2023 hedeflerimizin zora girmesi kaçınılmazdır."

OTOMOTİV İHRACATI YÜZDE 10 ARTTI

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) de şubat ayında bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 10 artışla 1 milyar 608 milyon 327 bin dolarlık ihracata imza attı.

TEKSTİL İHRACATI YÜZDE 4 ARTTI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) Şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış göstererek 105 milyon 535 bin dolar olarak gerçekleşti. UTİB’in geriye dönük bir yıllık toplam ihracatı da yüzde 9,29 artarak 1 milyar 235 milyon 721 bin dolara ulaştı.

Reklam
Reklam

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) ihracatı ise Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,86 oranında bir yükselişle 45 milyon 61 bin dolara ulaştı.

MEYVE SEBZE İHRACATI YÜZDE 3 YÜKSELDİ

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) Şubat ayı ihracatı ise 13 milyon 760 bin dolara ulaşarak, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,71 oranında yükseldi. UMSMİB, geçmiş dönem 12 aylık toplam ihracatını da yüzde 5, 11 artırarak 190 milyon 450 bin dolara çıkarttı.

Şubat ayında ihracatı yüzde 4,30 oranında artan Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise 5 milyon 9 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. UYMSİB’in, 2013’ün ilk iki ayındaki ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artarak 11 milyon 73 bin dolar olarak gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: