Ukrayna'da 'devlet düştü'

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki başkanlık sarayının kapısına kilit vuruldu. Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in konutu olan saray, muhaliflerin kontrolüne geçti.

Muhalefet sözcüsü, kilit vurulmuş başkanlık sarayının kapısının önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada dün akşam 23.00 sularında muhalefet temsilcilerinin saraya geldiğini ve bu sırada sarayı korumakla görevli güvenlik personelinin dışarı çıktığını ve binayı barışçıl bir şekilde teslim ettiklerini anlattı. Sözcü, "Yanukoviç buraya devlet başkanı olarak dönemeyecek" dedi.

İçeride birkaç yüz kişinin olduğunu söyleyen muhalefet sözcüsü, şimdilik içeri basın mensupları da dahil kimsenin alınmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Binanın çevresinde muhalif göstericiler eylem yapıyor. Herhangi bir zorlama görülmüyor. Ancak direnişçiler, başkent Kiev’de kilit noktalarda kontrolü sağlamış gözüküyor.

Yanukoviç'in ise nerede olduğu bilinmiyor. Bazı muhalif internet sitelerine göre Yanukoviç bazı danışmanlarıyla birlikte Kharkiv'e hareket etti. Bir diğer iddia da Yanukoviç'i taşıyan uçağın Birleşik Arap Emirlikleri'ne indiği şeklinde. Muhalif liderlerden Vitaliy Kliçko da Yanukoviç’in başkent Kiev’den ayrıldığını söyledi ancak nerede olduğu yönünde bir açıklama yapmadı.

Anahtar Kelimeler: