Ukraynalı hackerlar NATO’nun sitesine saldırdı

Ukraynalı Hacker grup NATO’nun web sitesini çökertti.

Rusya yanlısı Ukraynalı bir Hacker grubu cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan saldırılar sonucunda NATO’nun sitesini kullanım dışı bırakmayı başardı. Ukraynalı hacker grubunun bu eyleminin NATO’nun Kırım meselesinde Rusya karşıtı bir tutum sergilemesinden dolayı olduğu düşünülüyor.

Ukraynalı hackerların NATO’nun sitesine saldırırken kullandığı saldırı DDoS saldırısı saldırılan sitenin önce çok yavaşlamasına sonra ise çökmesine neden oluyor. NATO’nun Pazar günü web sitesi üzerinden Kırım’da yapılan referandumu tasvip etmediğini açıklayan bir mesaj yayınlamasının ardından bu saldırıların daha da yoğunlaştığı belirtiliyor. Öte yandan Kırım referandumundan çıkan sonuç ise Kırım halkının yüzde 93’ü Kırımın Rusya’nın bir parçası olmasını istiyor.

Reklam
Reklam

Hatırlanacağı üzere Rusya Mart ayı başlarında Kırım’a askeri müdahalede bulunmuş ve burada ki Rusların haklarını korumak için bu eylemi gerçekleştirdiğini söylemişti. Rusya bu tutumuyla bütün batılı ülkelerden büyük bir tepki toplamış dış ilişkilerde gerilim oldukça yükselmişti. Gerçekleşen referanduma rağmen de gerilim durulacak gibi değil.

Hem askeri olarak hem de sanal ortamda benzer saldırılar gelebilir.

Şuan için NATO’nun sitesinde bir sorun bulunmuyor. Buna ek olarak NATO sözcüsü Oana Lungescu yaptığı açıklamada sitelerinde kalıcı bir hasar kalmadığını ve hiçbir dosya kaybedilmediğini aktardı.

LG G3′ün MediaTek İşlemcili Modeli Ortaya Çıktı

Anahtar Kelimeler: