Ukü’den Güneydoğu’da Yoğun İlgi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen üniversite tanıtım fuarlarına katıldı.UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge...

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen üniversite tanıtım fuarlarına katıldı.

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, üniversitelerine Türkiye geneli en büyük ilgiyi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki öğrencilerin gösterdiğini söyledi. UKÜ, Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen üniversite tanıtım günlerine katılarak, Diyarbakır ve Batmanlı öğrencilerine tanıtım yaptı. Diyarbakır’da bir kulüp tarafından düzenlenen “7. Güneydoğu Anadolu Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri” Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda yapılan etkinlikte stant açan UKÜ, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 3 gün süreceği belirtilen etkinliğe katılan UKÜ, üniversite adayı öğrencilere imkanlarını ve alacakları eğitimler konusunda bilgilendirmeler yaptı. UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, UKÜ’nün 1997 yılında açılan genç bir üniversite olmasına rağmen, gerek eksiksiz kampus, gerek akademik kadrosu, gerekse sunduğu imkanlarla dünya üniversiteleriyle yarıştığını ifade etti. Yıldırım, “UKÜ’ye sorumlu olduğum Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak, Bingöl, Tunceli ve Siirt illerinden yoğun ilgi var. Bu ilginin her yıl katlanarak arttığını söyleyebilirim. Üniversitemize Türkiye genelinde en fazla ilgiyi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki öğrenciler gösteriyor. Bu da başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve üniversite yönetimimizin Güneydoğu’ya ilgisini iki kat daha arttırıyor. Kampusumuz de öğrencilerimizin rahat edebilmelerini sağlamak ve kendilerini ev ortamında hissetmeleri için büyük hassasiyet gösterilmektedir. Kampus içinde çeşitli yurt imkanlarından spor alanlarına, sinemadan lokantaya, marketten kafeye, sağlık hizmetlerinden öğrenci kulüplerine kadar tüm ayrıntılar düşünülerek tasarlanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, üniversitelerinde eğitimde sabit fiyat uygulandığını aktararak bunun öğrencilerinin sonraki yıllarda artış olmadan rahat bir şekilde öğrenimlerine devam etmelerini sağladığını kaydetti. Ayrıca üniversitemiz ÖSYM burslarının dışında kardeş, ham puan, başarı, ilk ve ikinci sıra tercih, özel paket, öğretmen çocuğu, DGS ve teşvik gibi burs imkanlar sunduklarını dile getiren Yıldırım, sınavlarda öğrencilerin açık kapı metodu ile sınav kağıtlarını öğretim görevlileri ile birlikte görme imkanına sahip olduklarını söyledi.

İKİNCİ DİPLOMA İNGİLTERE’DEN

Üniversitelerinin denklik sorununun olmadığını kaydeden Yıldırım, diplomalarının uluslararası alanda tanındığını aktardı. Yıldırım, “Ayrıca üniversitemiz İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden University of Sunderland ve University of Wolverhampton’dan çift diploma imkanı sunmaktadır. Eğitim dili İngilizce olan bölümlerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz son yılında söz konusu üniversitelerden birine gönderiyoruz. 1 yıl da İngiltere’de öğrenim gören öğrencilerimiz çift diploma sahibi oluyorlar’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz