Ulaş Tarım İşletmesi Hububat Hasadında Yüzde 173 Artış Sağladı

SİVAS (AA) - Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bu yıl yapılan hububat hasadından geçen yıla oranla yüzde 173 artış sağladı.

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bu yıl yapılan hububat hasadından geçen yıla oranla yüzde 173 artış sağladı. Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Bayram Maviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki hasatta 2 bin 700 ton mahsul alırken, bu yılki hasatta yüzde 173 artışla 7 bin 386 ton mahsul aldıklarını belirtti. Hasadın 19 Ağustos'ta herhangi bir aksaklık olmadan tamamladığını aktaran Maviş, "Bölgemizde iklim şartlarının olumlu gitmesiyle beklentimizin üzerinde şimdiye kadar alınmamış bir verim ve ürün aldık" dedi. Maviş, tohum hazırlamaya da başladıklarını ifade ederek, çalışmaları 15 Eylül'de tamamlamayı planladıklarını kaydetti. Bu yıl bin 936 ton arpa, bin 300 ton buğday, bin 850 tonu tritikale tohumu olmak üzere toplam 5 bin 86 ton huhubat tohumu ve ayrıca 190 ton da korunga tohumu hazırlanacağını belirten Maviş, geçen yıl ise toplam 2 bin 200 ton tohum hazırlandığını söyledi. Tohum hazırlama işlemi devam ederken aynı zamanda sertifika alma işlemlerini de başlattıklarını aktaran Maviş , hububat tohumları sertifikalarının en kısa zamanda alınıp tarım işletmesi bayileri aracılığıyla çiftçilere ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: