Ulaş Yılmaz, yeni bir Mezitli yaratmak için

CHP Mezitli Belediye Başkan A. Adayı Av. Ulaş Yılmaz; gazetemize konuştu.

Öncelikle ilçe başkanlığı görevinin ardından adaylık sürecine geçiş kararının nasıl oluştuğundan bahsetmeden önce Ulaş Yılmaz kimdir sizlerle birlikte tanıdıktan sonra Yılmaz’dan sorularımızın cevabını alıyoruz.

Yılmaz, kendisini şöyle anlattı. “ 1976 Gülnar doğumluyum. İlköğrenimimi Gülnar’da tamamladıktan sonra orta ve lise öğrenimimi Toros Koleji ve Tevfik Sırrı Gür lisesinde tamamlayıp, lisans eğitimimi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladıktan sonra 2003 yılından itibaren Mersin’de serbest olarak avukatlık yapmaya başladım. 2005 ile 2010 yılları arasında Mersin barosunda Kadın Hakları komisyonu başta olmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projelerin de, çeşitli sivil toplum örgütleri ve derneklerde de aktif olarak faaliyette bulundum. 2004 yılında başladığım siyasi hayatımda 3 dönem Mezitli İlçe başkanlığı görevimi sürdürdüm”

Reklam
Reklam

Öte yandan aday adaylığına geçiş süreci ve projeleri ile ilgili sorduğumuz sorulara içtenlikle yanıt veren Yılmaz ; “ilçe başkanlığı yaptığım dönemde genç ve dinamik yapımız sayesinde ayrıca Mezitli’ye verdiğim özel ilgiden dolayı ilçeyi karış karış dolaşıp halkla iç içe kalma ve kaynaşma fırsatı buldum. Mezitli halkına verdiğim ilgi ve değer de karşılıksız kalmadı beni evlatları gibi bağırlarına bastılar. Bizler de halka gönül vermiş siyaset adamları olarak onların isteğine tepkisiz kalamazdık bu yüzden de aday adayı olmayı ve Mezitli’yi daha yaşanır bir yer yapmayı görev edindim. Mezitli konumu, doğası ve sosyal nitelikleri bakımından göz ardı edilmemesi gereken bir yer bu nedenle pek çok projelerimiz var ama genele indirgersek Mezitlimizi beton yığınları arasına sıkıştırmamak için doğayı ön planda tutan aynı zamanda da ilçenin önemli tarihini koruyarak ve geliştirerek bir şehir yapılaşması için çalışıp projelerimizi de bu ışıkta değerlendireceğiz. Kentimizi Dünya’ya tanıtmak için önem taşıyan pek çok çalışmamızı geliştirmeye devam ediyoruz özellikle ekolojik turizm için düzenlenecek büyük ölçekli park projeleri, kent ormanlarını ve kent botanik bahçesini Mezitli’ye kazandırmak, sahil kullanımı için önemli adımlar atmak ve en önemli hedefimiz bir fuar alanı düzenlemek belli başlı çalışmalarımızdan bazıları. Belediyecilik sadece park yapıp çöp toplamaktan ibaret değildir. Yerel yönetimleri insanları özgürleştirecek bir olgu olarak değerlendirmek gerekmektedir. Bu düşünce ışığında kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın zihinlerini özgürleştirecek sosyal temaslar ve faaliyetlerde bulunma ben ve ekibim için önem teşkil ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: