"Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım" Toplantıları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları"nın final programı, Gaziantep'te yapılacak.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları'nın 15. final programı, yarın Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'ın da katılacağı toplantıda, ulaşılabilirliğin önemi, ulaşılabilirlik mevzuatı, tespit formları ve bölgesel örnek çalışmalar ile yerel yönetim idareci ve personeline Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yetkilerine ilişkin sunumlar yapılacak.

Reklam
Reklam

Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları'yla "Özürlülerin de herkes gibi ve herkesle birlikte, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesi" ilkesinden yola çıkılarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde bölge bölge tüm Türkiye'de yerel yönetim idarecileri ve fiziksel çevreye ulaşılabilirlikle ilgili teknik personelin bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amaçlandığı belirtilen açıklamada, toplantılar kapsamında bölge belediyeleri tarafından uygulama örnekleri sunumları gerçekleştirildiği ifade edildi.

Gaziantep'te düzenlenen toplantıya Gaziantep'in yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş illerinde görev yapan vali, vali yardımcıları, kaymakamlar, il özel idare genel sekreterleri, kamu kurumu bölge müdürleri/müdür yardımcıları, il müdürleri/müdür yardımcıları, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları ve teknik personel katılacak.

Muhabir: Zeynep Yücetaş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz