Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 14. Ulaşılabilirlik Bölgesel...

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 14. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı yapıldı.

Anemon Otelde yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önder, Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Kurtaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Programda konuşan Murat Çağrı Erdinç, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Engelli vatandaşlarımızın istihdama katılmaları; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlara, daha doğrusu hayatın her alanlarında aktif bir şekilde yer almalarını sağlayacak her türlü tedbirler; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde olsun, oluşturduğumuz engelli çalışma komisyonumuz ve çalışma grubumuz tarafından olsun, çok ciddi bir şekilde takip edilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Hidayet Bozkurt da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzün çok önemli çalışması; özürlülerle alakalı duyarlılık oluşturabilmek, şehirlerimizde, toplumumuzda, özürlülerinde yaşayabileceği zeminler, ortamlar hazırlayabilmektir" dedi. Özürlülerle alakalı olarak, 1 Temmuz'a kadar belediyelerin hazırlıklarını yapmak zorunda olduğunu hatırlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"1 Temmuz'dan itibaren bu hazırlıklarını tamamlamayan, kentini, şehrini, bulunduğu kasabayı özürlü kardeşlerimizin yaşayacağı duruma getiremeyen belediyelerimizle alakalı, orada yaşayan engelli vatandaşlarımız dava açma hakkını kazanmış olacaklar. Bugün burada bu konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Çok başarılı ve çok yerinde bir çalışma oldu."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: