Ulaşım Politikaları İstanbul’da Görüşülecek

İSPARK, “Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor. Ulaşım sektörünün öncü kuruluşları...

İSPARK, “Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor. Ulaşım sektörünün öncü kuruluşları ve beyin takımı yeni atılımları değerlendirmek amacıyla İstanbul’da bir araya geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK’ın öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu İstanbul’da düzenleniyor. Kara, deniz ve hava ulaşım araçlarının park stratejilerine yönelik yeni projeler Avrupa Park Birliği (EPA )başkanı Nick Lester’ın da katılımıyla masaya yatırılacak. Sektörün öncüsü Victoria Ulaşım Politikaları Enstitüsü koordinatörü Todd Litman’ın da yer alacağı sempozyum dünyanın farklı ülkelerinden ulaşım ve park sistemleri konusunda yönetici ve sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Reklam
Reklam

Uluslararası İntertraffic fuarı kapsamında düzenlenen sempozyuma alanında uzman kişiler, akademisyenler yerel yönetim temsilcileri ve iş dünyasından yerli ve yabancı birçok davetli katılıyor.

TÜRKİYE OTOPARK BİRLİĞİ İÇİN İLK ADIM

Sempozyum amaçları arasında, ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirerek işletmecilik yapan kurumları ve özel sektörü bir çatı altında birleştirmek te yer alıyor. Etkinlikte düzenlenecek çalıştayla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İSPARK ve diğer ilgili kurumların katkısıyla “Türkiye Otopark Birliği” kurma yolunda ilk adım atılmış olacak. Sektörün yapısının belirlenmesinin yanı sıra, ürün ve hizmetlerin sunulmasında sistemli ve kaliteli hizmet anlayışının getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca tek merkez de toplanacak sektörün farklı yasal uygulamalardan kaynaklı sorunlarına da çözüm getirilecek.

Oluşturulacak birlikle; üyeler arasında mesleki deneyim, karşılıklı destek, mesleki park kuruluşları arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak, otopark ve kentsel hareketlilik ile ilgili önlem ve çözümler, ulaşım araçlarına yönelik park çözümleri gibi birçok konuda işbirliğine gidilecek.

Reklam
Reklam

Araç Park alanlarına yönelik stratejilerin belirlendiği en önemli kuruluş olarak Avrupa Park Birliği görülüyor. Farklı ülkelerden yönetimlerin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan birliğin üyeleri arasında İSPARK’ta yer alıyor. İSPARK burada ve sektördeki başarısını oluşturacağı Türkiye Otopark Birliği'ne taşımayı amaçlıyor.

TRAFİĞE YENİ ÇÖZÜMLER INTERTRAFFIC’TE SERGİLENECEK

İçerisinde sempozyumun da yer alacağı İntertraffic fuarı ise farklı ülkelerden yatırımcı ve kuruluşları bir araya getirerek, ulaşım sektöründeki son yenilikleri ve akılcı çözümleri ziyaretçiler ile buluşturacak.

30-31 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi konferans salonunda 2 gün sürecek etkinlikte “Otomobil ve Otoparkta Gelecekteki Trendleri”, “Kent İçi Ulaşımda Özel Çözümler” “Otopark Kültürü” ,“Araç Park Alanları Plan ve Stratejileri, “Araç Park Alanlarında Teknoloji”, “Kent İçi Ulaşımda Çevreci Çözümler” konularında oturumlar yapılacak. Dünyanın önemli sektörleri arasında gösterilen otoparkçılık ekonomik boyutu ile ele alınacak.

Reklam
Reklam

Alternatif fikir ve projelerin paylaşacağı sempozyum geleceğe yön vermesi, farklı fikir ve bilgi paylaşımlarının ortaya çıkması en önemlisi de sorunların çözümü noktasında ortak projelerin geliştirilmesi amacını taşıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: