‘ulaşımda Ranta Hayır’

Edirne Ulaşım Hakkı Platformu, şehir içi ulaşımda tekelleşmeye karşı bir eylem düzenledi. Edirne’de şehir içi...

Edirne Ulaşım Hakkı Platformu, şehir içi ulaşımda tekelleşmeye karşı bir eylem düzenledi. Edirne’de şehir içi ulaşımın ana arterlerinden biri olan Orduevi Durağı’nda toplanan onlarca eylemci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi ve Serhad Birlik Yönetim Kurulu Başkanı AKP’li Belediye Meclis Üyesi Serkan Oltandiken’i protesto etti.

Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan eylemciler, saat 17.00’de Orduevi Durağı’nda toplandı. Sloganlar atarak şehir içi ulaşıma gelmesi beklenen zammı ve şehir içi ulaşımdaki tekelleşmeyi protesto eden Edirne Ulaşım Hakkı Platformu, köy minibüslerinin şehir içine sokulmamasını da eleştirdi.

Reklam
Reklam

Eylemci grup adına bir basın açıklaması okuyan Aytül Doğan, bir gün içerisinde ulaşımdan 90 ila 100 bin arasında para kazanan minibüslerin 2012 Mayıs ayında yapılan yüzde 20’lik ve 7 ay sonraki yüzde 15’lik bir zam ile ayda minimum aylık 300 bin lira kazandıklarını öne sürdü. Köy ve ilçelerden gelen minibüslerin şehir içine sokulmayıp yolcularını şehrin dışında ve otogarda indirme zorunluluğu kararını da eleştiren Doğan şunları söyledi:

“Köylerden gelen yaşlı genç, kadın erkek, hastaneye okula işine gelen birçok vatandaşın hem zamanına hem de bütçesine yük olarak yansıyacak olan bu uygulamaya derhal son verilmesini isteyen 98 köy muhtarının haklı taleplerinin yanındayız. 2 yıldır her türlü kararı kolaylıkla lehlerine göre değiştiren ve çıkaran Serhat Birlik yöneticileri zam kararının geri çekilmesinden sonra, Edirne Halkını kontak kapatmayla tehdit etme yolunu seçmişlerdir. Serhat Birlik yönetimi öncelikle şunu bilmelidir ki belediye ile yapmış oldukları ihale sonucunda yüklenmiş oldukları ulaşım hizmeti verme sorumluluğunu yerine getirmemeleri durumunda; sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi sebebiyle cezai şart uygulanması ve hatta sözleşmenin tek taraflı sona erdirilmesi gündeme gelebilecektir.”

Reklam
Reklam

Eylemci grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada Çevik Kuvvet ekiplerinin de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz