Ulaşımın "motosiklet Taksiler"le Sağlandığı Ülke

Doğu Afrika ülkesi Uganda, farklılıkları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Doğu Afrika ülkesi Uganda, farklılıkları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Türkiye'nin Afrika'da yaptığı açılımla son yıllarda Türk iş adamlarının yatırım yapmaya başladığı Uganda, Afrika kıtasının tüm güzellikleri ve karakteristik özelliklerini sergilemesinin yanı sıra şehir yaşımındaki farklılıklarıyla öne çıkıyor.

Dünya Bankası verilerine göre, yaklaşık 34,5 milyon nüfusa sahip olan Uganda'da, başkent Kampala ve ikinci büyük şehri Jinja'da şehir içi ulaşım, taksi olarak hizmet veren motosikletlerle sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağladığı belirtilen "motosiklet taksiler", Ugandalıların ulaşımdaki öncelikli tercihi arasında bulunuyor.

Ugandalılar için şehir hayatının vazgeçilmezi olan "motosiklet taksiler", yük taşımacılığında da kullanılıyor. Ev eşyası ya da balık taşıyan "motosiklet taksileri" görmek Ugandalılar için hiç de şaşırtıcı bir durum değil.

Öte yandan motosikletleriyle taksicilik yapanların aylık kazancının 150-250 dolar arasında değiştiği bildirildi.

-En büyük ikinci tatlı su gölü-

Uganda, doyumsuz manzarasıyla öne çıkan dünyanın en büyük ikinci tatlı su gölü Viktorya'nın bir kısmını da topraklarında barındırıyor.

Gün doğumunun eşsiz güzelliklere sahne olduğu gölde, her gün sabahın ilk ışıklarıyla göle açılan Ugandalı balıkçılar, genelde bol miktarda balıkla kıyıya dönüyor.

50-60 kiloluk tatlı su balıklarının da sık sık yakalandığı Viktorya Gölü'nde yabancı turistler de tekne turlarıyla unutulmaz anlar yaşıyorlar.

Uganda'da Viktorya Gölü kenarına kurulan hayvanat bahçesi de özellikle turistler için önemli bir uğrak noktası.

Reklam
Reklam

Hayvanat bahçesinde, Afrika doğasına ait maymundan aslana, gergedandan timsaha, zürafadan zebraya kadar bir çok vahşi hayvanı doğal ortamlarında görebilmek mümkün.

-Afrika katısının en büyük ikinci camisi-

Nüfusunun yaklaşık yüzde 16'sının Müslüman olduğu Uganda, Afrika kıtasının en büyük ikinci camisine de ev sahipliği yapıyor.

Kampala Tepesi'nde yaptırılan ve 2008 yılında tamamlanarak ibadete açılan "Kaddafi Ulusal Cami" her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: