Ulaş'ta Organik Tarım Sertifikası Verilecek

Ulaş'ta Organik Tarım (ORTAR) Kontrol Sertifikasyon şirketi kuruldu.

Ulaş'ta Organik Tarım (ORTAR) Kontrol Sertifikasyon şirketi kuruldu.

Şirket kurucularından ziraat yüksek mühendisi Mustafa Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Mayıs 2012 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yetki aldıklarını, şirketi gıda mühendisi Ahmet Açık ve veteriner hekim Semra Gürbüz ile Ulaş'ta açtıklarını söyledi.

ORTAR'ın organik tarım alanında Türkiye'de yetki alan 25'inci şirket olduğunu belirten Turan, organik tarıma uygun üretim yapılıp yapılmadığını denetleyerek, uygun üretilen ürünlere organik ürün sertifikası vereceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Şirketin, bitkisel ve hayvansal ürünler, arıcılık, organik ürün işleme, depolama, ambalajlama ve taşıma konularında faaliyet göstereceğini bildiren Turan, şirketin, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun ve Van'da kontrol ve sertifikasyon faaliyetinde bulunacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Çetin Karaçoban

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: