Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Uyum konusunda ciddi ilerleme...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Uyum konusunda ciddi ilerleme kaydettiğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma Komiseri Siim Kallas, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Rıpert ve Demir yolları heyeti ile birlikte Karabük Valiliği Toplantı Salonu'nda Heyetler Arası toplantı yapıldı. Toplantının ardından Bakan Yıldırım bir açıklama yaparak, AB-Türkiye ilişkilerinin zaman zaman inişli çıkışlı dönemler gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: "Genellikle Avrupa Birliği Türkiye ilişkilerinin görüşüldüğü yer Ankara'dır. Ancak biz, bir değişiklik yapalım dedik. AB ile Türkiye arasında Ulaştırma Bakanlığı'nın bir projesi ile birleştirerek bu toplantıyı Karabük'te yapıyoruz. Bugün burada Irmak-Zonguldak-Karabük demir yolu hattının yenilenmesi, sinyalizasyon hale getirilmesi için AB katılım öncesi İP fonlarından desteklenen projenin başladığı gündür. Bu önemli projede gerek Sayın Kallas'ın gerek Büyükelçinin hazır bulunması bizi memnun etmiştir. AB Türkiye ilişkilerinde önemli ve anlamlı bir işbirliğini gerçekleştirilmesine vesile olmuştur. AB Türkiye ilişkileri zaman zaman inişli çıkışlı dönemler göstermekle beraber uzu vadede hem ilerleyen gelişen seyir izlemektedir. Ulaştırma faslında bakanlığımız birçok mevzuatı gözden geçirmiş, 56 kanun 59 tane yönetmelik genelge çıkarmak suretiyle AB yum konusunda ciddi bir ilerleme sağlamıştır. Ama işimiz bitmiş değil bundan sonra yine bir çok uyumla ilgili mevzuat düzenlemesi yapmış olacağız"

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma Komiseri Siim Kallas, Türkiye'nin bulunduğu yer bakımından önemli bir partner olduğunu kaydederek, "Hem ben hem de heyetim aranızda bulunarak temel atma törenine katılacağımızdan çok memnunuz. Faaliyetlerini yerine getiren bir demir yolu, insanların ve malların serbest dolaşımını sağlamaktadır. Pek çok konudan bakıldığında ulaştırma küresel bir konudur. Haritalara bakmak Türkiye'nin ne kadar önemli bir yerde olduğunu anlamak için yeterli. Türkiye'nin yeri ve konumu gereği bizim partnerimiz olması açısından çok önemli' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım bir kahvenin 40 hatırından dolayı Kallas'a fincan takımı hediye etti.

Daha sonra Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da, hava yoluyla Karabük'e gelerek Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Vali Küçük, burada Bakan Bağış'a hediye verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: