Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bugün Hakkari'de, Van'da, İstanbul'da, Antalya'da, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bugün Hakkari'de, Van'da, İstanbul'da, Antalya'da, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin bundan ücretsiz yararlanabilmeleri için her yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 milyon liranın üzerinde ödeme yapıyoruz, helal olsun" dedi.

Yıldırım, çeşitli programlara katılmak için geldiği Amasya'da ,Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "İletişim ve Hayat" konulu sergisinin açılışına katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, Türk Telekom'un Türkiye'nin iletişimini gerçekleştiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. Kurumun yıllardır Türkiye'ye hizmet ettiğini belirten Yıldırım, Türk Telekom'un iletişim hizmetlerinin yanı sıra eğitim yatırımlarında da bulunduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Özelleştirmenin ardından da kurumun eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yıldırım, 50 okul ve 30 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren kurumun eğitim yatırımlarına tüm hızıyla devam ettiğini, ayrıca okullar arasındaki bağın devam etmesi için de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi.

Çağın, bilişim çağı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gelecek, bilişimle gelecek. Sizlere, Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşma projesini hazırlayabilmek için 9 yıldır çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okul ve derslik sayısının yüzde 40'ı kadar toplam 360 bin dersliği yapıp, eğitimin hizmetine verdik. Bugün Hakkari'de, Van'da, İstanbul'da, Antalya'da, tüm okullarımızda geniş bant internet erişimi var. Öğrencilerin bundan ücretsiz yararlanabilmeleri için her yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 milyon liranın üzerinde ödeme yapıyoruz, helal olsun. Buradan yetişecek olan sizler de Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması, 2023 hedeflerimiz için çalışacaksınız."

Reklam
Reklam

-"Fatih Projesi, eğitimde çağ açacak bir projedir"-

Amasya'nın Fatih Sultan Mehmet'in de yetiştiği kent olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, "Fatih Projesi'ni devreye sokuyoruz. Bu proje eğitimde dönüşümü sağlayacak, eğitimde çağ açacak bir projedir. Proje, büyüklüğü itibariyle dünyada önde gelen projelerdendir. Bütün sınıflara etkileşimli akıllı tahta, öğrencilere de aşamalı olarak tablet bilgisayarlar verilecek. Etkileşimli, bilişim destekli bir eğitim sistemi yaygınlaştırılacak" dedi.

Alfabe okur yazarlığı için Türkiye'nin Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren çok uğraştığına dikkati çeken Yıldırım, artık bilgisayar okur yazarlığını artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Öğrencilere, ailelerine bilgisayar okur yazarlılığını öğretmeleri tavsiyesinde bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bilgisayar okur yazarlığı için siz öğretmensiniz, biz öğrenciyiz. Ailelerinize bilgisayar öğretme zamanıdır. Nasıl internete giriliyor, bilet alınıyor, mesaj yazılıyor, bunları büyükler sizden öğrenecek. Böyle bir borcuz var. 7'den 70'e herkese bunu öğreteceğiz. Avrupa'da internet kullanımında ilk 10'dayız. Sosyal paylaşım sitelerinde dünyada ikinciyiz. Ancak daha yapılacak çok iş var."

Reklam
Reklam

Serginin açılışını gerçekleştiren Yıldırım, Türk Telekom'a ait okullarda eğitim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen iletişim ve bilişim konularındaki resim ve kompozisyon yarışmalarında birinci seçilen çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi.

Bakan Yıldırım, buradaki programın ardından kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Bakan Yıldırım'a programlarında Vali Abdil Celil Öz, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri eşlik etti.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: