Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

ÇANKIRI (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz" dedi.

ÇANKIRI (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'de iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz" dedi.

Bakan Yıldırım, Çankırı Valililiği'ni ziyaret ederek, Vali Vahdettin Özcan'dan ilin ekonomik ve sosyal durumuyla ilgili bilgi aldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bugün Ilgaz Dağı Tüneli'nin temelini attıklarını belirterek, tünelin 2014 yılı ortalarında hizmete girmesiyle Çankırı ile Kastamonu arasında yaz kış kesintisiz iletişimin sağlanmış olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetleri döneminde, Çankırı'ya yaptıkları yatırımların önemli bir miktara ulaştığını aktaran Yıldırım, yatırımların parasal değerinin 550 milyon lira ve bir o kadar da devam eden yatırım olduğunu belirtti.

Yıldırım, bir gazetecinin internet haber sitelerine internet ücretlerinde indirim yapılıp yapılmayacağı konusundaki sorusu üzerine, "Türkiye'de iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz. Avrupa'da en ucuz 5 ülke arasında bulunmaktayız" dedi.

Türkiye'de eskiden olduğu gibi internette tek seçeneğin bulunmadığını, birden fazla firmanın hizmet verdiğini vurgulayan Yıldırım, "Tam bir rekabet var. Şu andaki ücretlerin daha aşağıya düşmesi, ancak vergilerden azalma olursa mümkün olur. Yoksa, böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

-Programları iptal ederek cenaze törenine katıldı-

Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerini iptal ederek, bugün vefat eden Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'ın eşi Aynur Avşar'ın Yapraklı ilçesindeki Çarşı Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Reklam
Reklam

İl merkezinde bulunan Buğday Pazarı Hazımiye Medresesi'ni ziyaretinde ise yaren odası olarak adlandırılan bölümde Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Yıldırım'a geleneksel yaren fesi giydirerek, "Baş Yaren" ilan etti.

Yıldırım, medresenin yanındaki Buğday Pazarı Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz