Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, çözüm süreci ile doğuda büyük sevinç yaşandığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu'daki kamu görevlileri kendilerini daha güvende hissediyor, zorunlu göreve gidecek görevlilerin endişesi kısmen kalkmış durumda" dedi.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, çözüm süreci ile doğuda büyük sevinç yaşandığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu'daki kamu görevlileri kendilerini daha güvende hissediyor, zorunlu göreve gidecek görevlilerin endişesi kısmen kalkmış durumda" dedi. Cankesen, Antalya'da bir otelde düzenlenen Ulaştırma Memur-Sen Antalya Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sendikalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, TCDD, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Sendikalarının her geçen gün destek görerek büyüdüğünü, Türkiye genelinde şube sayısının 13'e ulaştığını ifade eden Cankesen, 15 Mayıs itibarıyla ulaştırma hizmet kolunda yapılan üye tespit sayımının ardından ikinci kez yetkili sendika seçildiklerini anlattı. Sendika olarak 10 bin üyeyle büyük bir aile olduklarını belirten Cankesen, "Ağustos ayında toplu sözleşme döneminde ulaştırma çalışanlarının sorunlarını ve sıkıntılarını daha iyi etüt ederek toplu sözleşme masasına oturacağız. Masaya taşıyacağımız sorunların çözümü yönünde sendikamızca hazırlık çalışmalarına başladık" diye konuştu. Cankesen, Türkiye ve dünyanın kritik günlerden geçtiğini, çözüm süreci ile doğuda büyük sevinç yaşandığını dile getirdi. Terör bölgesinde silahların gölgesi altında sağlık, eğitim ve öğretim sunmanın, baraj ve yol yapımının kolay olmadığına işaret eden Cankesen, şöyle devam etti: "Silahların bırakılmasının ardından toplum rahatlamış, uzun süredir gidemedikleri köylere akın var. Çobanlar yaylalara çıkıyor, geriye göçler başladı, köylüler tarlalarına dönüyor. Batıda küçük endişeler var ancak uzun süredir şehit haberlerinin gelmemesi, çatışmanın olmaması onların da umudunu yükseltiyor. Doğu ve Güneydoğu'daki kamu görevlileri kendilerini daha güvende hissediyor, zorunlu göreve gidecek görevlilerin endişesi kısmen kalkmış durumda. Çözüm sürecine en büyük destek verenler kamu görevlileri. Çözümün bir an evvel tamamlanmasını, hem Türkiye hem de kamu görevlilerin hizmet sunmasının önündeki engelin tamamen kaldırılmasını büyük bir kararlılıkla istiyorlar." - Mısır'da askerin yönetime el koyması Cankesen, Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi ve sivil yönetime karşı darbe yapmasının kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. Mısır'da darbenin hedefinin Mursi ve halkın iktidarı olduğuna işaret eden Cankesen, "Darbenin ve cuntacıların asıl amacı Müslüman dünyasının ve İslam coğrafyasının ekonomik ve siyasi olarak özgür kalmasını ve kendi ayaklarını üzerinde durmasını engellemek. İslam ülkelerinin gelişmiş ekonomiler arasında yer almasının ve küresel rekabetin paydaşı olmasının önüne geçmek. Darbe ordu eliyle yapılmıştır. Darbeyi yaptıran irade, darbe karşısında sessiz kalan ve halkın iradesinin hiçe sayılmasına destek veren bildik küresel merkezlerdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: