Ulema: Şiddete maruz kalan kadınlara ilişkin yasal düzenleme yapıyoruz

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve...

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda basında yer alan kadın ve aile bireylerine yönelik şiddet olaylarını üzüntüyle takip ettiğini belirten Ulema, şiddete maruz kalan kadınlarda hak ve hukuk bilincini yükseltmek için düzenlemeler yapılacağını dile getirdi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan Ulema, “Yasalardaki hakkın ve hukuk arayışının, toplumsal bir farkındalığa dönüştürülebilmesi gerekiyor. Toplum ve bizlerin ortak arzusu, aile içi şiddet ve istismarların sona erdiği bir toplum oluşturmaktır.” dedi.
"Şiddet Geleceğimizi Karartmasın" projesi kapsamında Karşıyaka Soroptimist Kulübü tarafından sahnelenen "Şiddetme" isimli tiyatro oyununu seyreden Milletvekili Ulema, oyunun ardından düzenlenen teşekkür töreninde konuştu. Kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasına dair kanun tasarısının imzaya sunulduğunu hatırlatarak, “Şiddete maruz kalan kadınlarımıza, hem bilinç yükseltme hem şiddetle mücadeleyle ilgili ne yapmaları gerektiğini gösteren kısa filmler hazırlandı. Bunu bir kampanyaya dönüştürüp medyayı da dahil ederek kamuoyu algısı ve bilincini yükseltmek istiyoruz. Özellikle hükümetimiz döneminde kadınlarımızın istenen konuma ulaşması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine yönelik önemli çalışmalara imza atıldı ve atılmaya devam ediliyor. Savunma gücü olmayan, imkanları dahilinde mecbur bırakılan, ezilen kadınların her zaman yanında yer alacağız. Aile ve sosyal destek hizmetlerinde, her ailenin bir sosyal destek uzmanının olduğu yeni bir sistemi hayata geçirmek için planlama aşamasındayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz