Ülgen’in Kabotaj bayramı mesajı

MESKİ Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, yayınladığı bir mesajla ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 86. yıldönümünü kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, yayınladığı bir mesajla ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 86. yıldönümünü kutladı.

MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Ulu önder Atatürk'ün öncülüğünde ulusumuz ekonomik bağımsızlığında büyük önem taşıyan bir adım daha atarak kapitülasyonları kaldırmış, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası ile de denizlerimizde egemenlik hakkını geri almıştır. Denizcilik sektörünün korunup geliştirilmesi, deniz ticaretinin güçlü kılınması, uluslararası alanda gücümüzün ve ekonomik etkinliğimizin artırılması bakımından önemlidir. Bu nedenle denizi sadece turizm aracı olarak değil aynı zamanda ekonomi açısından da bir potansiyel güç olarak değerlendirmeliyiz. Biz MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde toplanan günlük ortalama 130.000 m3 atık suyu arıtarak Akdeniz’i kirlenmekten koruyan, Mersin’in en büyük çevre projesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ni sadece Akdeniz’i değil, aynı zamanda Mersin’deki tüm dere ve çaylarını da kirliliğe karşı koruma altına alarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin sahillerinin dünyanın en güzel sahilleri arasında yer aldığına vurgu yapan Ülgen, “Bölgesel olarak güçlü bir şekilde büyüyen Mersin’de, deniz turizmine bilimsel temellerle ve projelerle yaklaşan bir MESKİ var. Doğu Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nden sonra Batı Atıksu Arıtma Tesisi içinde imzaları attığımız için oldukça mutluyuz. Biz kalkınmanın noktasal çözümlerle değil bölgesel işbirlikleriyle çözüleceğine inanıyoruz. Dolayısıyla, bu iki tesisimiz ile hem çevrenin korunması, iyileştirilmesi, hem deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla gerçekleştirdiğimiz projeler arasında, hem turizm yatırımcılarının hem de deniz turizmi için yurt dışı ve yurdun iç kesimlerinden Akdeniz sahillerine gelen vatandaşlarımızın Mersin’imizi tercih etmelerini sağladık. Mersin deniz sahilleri, dünyanın en güzel sahilleri arasında yer aldığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Akdeniz ve mavi bayrak için çizdiğimiz hedeflere ulaşmamızda, Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin payı göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Bu iki dev projenin yeni projelerin başlangıcına giden bir yol olduğunu düşünüyor ve yanımızda olan, destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Genel Müdür Ülgen mesajının devamında, "Mersin Sahillerin de MESKİ Genel Müdürlüğümüzün başarıyla kazandırdığı,Mersin’in tek ve en büyük çevresel dönüşüm projesi olan bir taraftan atık sudan tekrar kullanılabilir su kaynağı yaratan ve arıtma sırasında çıkan çamurdan elektrik enerjisi üreten Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisinin önemini bu Denizcilik ve Kabotaj Bayramında bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Bu tesisin bizim tarafımızdan yapılmış olması çocuklarımız için bırakmış olduğumuz en büyük miras olacağını düşünüyorum. Bugün MESKİ Genel Müdürlüğü olarak Mersin’in en büyük çevre projesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’miz ile aynı zamanda temiz deniz, temiz Akdeniz’i, Mersin’e kazandırdık. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptıklarımızla yetinmeyip, Türkiye’yi örnek bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi elbirliği ile sürdüreceğiz ve denizden gelen yaşam enerjisiyle dolup taşan ülkemiz, uygarlığın bu mavi boncuğunu yakasında gururla taşımaya, ‘tam yol’ devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, MESKİ Genel Müdürlüğü adına denizlerdeki gelişimimizin mihenk taşı olan bu müstesna günü bize kazandıran Ulu Önder Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, yolu denizden geçenlerin, deniz kokusu hasreti çekenlerin ve tüm Mersinlilerin, ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: