Ülke Temsilcilerinden Başkan Yeniay’a Makamında Ziyaret

Küçükçekmece 7. Uluslararası Göl Festivali’nin üçüncü gününde konser veren ünlü müzik grubu Kolpa, Küçükçekmecelileri...

Küçükçekmece 7. Uluslararası Göl Festivali’nin üçüncü gününde konser veren ünlü müzik grubu Kolpa, Küçükçekmecelileri şarkılarıyla coşturdu. Eğlencenin; dans gösterileri ve Kolpa konseriyle hız kesmeden devam ettiği festivalin üçüncü gününde konuk ülkelerin temsilcileri de Başkan Yeniay’ı makamında ziyaret etti.

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen ziyarette konuk ülkelerin temsilcileri; Başkan Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ve belediye personeliyle bir araya geldi. Göl Festivali’ne katılımlarından ve ziyaretlerinden dolayı tüm konuk ülkelere teşekkür eden Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine çok önem verdiklerinin altını çizdi. “İsmimiz küçük ama biz, 715 bin nüfuslu büyük bir ilçeyiz. İstanbul’daki 39 büyük ilçeden biriyiz ve gelişen bir bölgeyiz. Küçükçekmece’ye gelen biri her yıl farklı bir yenilikle karşılaşabilir. Kalkınmada kültür-sanatı ayrı bir yere koyuyoruz. Bu manada yılda bine yakın kültür - sanat etkinliği gerçekleştiriyoruz.” diye konuşan Başkan Yeniay, festivallerin ve uluslararası organizasyonların kardeşlik ve dostluk elçisi olması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

BAŞKAN YENİAY’DAN GELENEKSEL TÜRK ÇİNİSİ

Yabancı ülkelerden gelen konuklar, kendi yörelerine özgü hediyeleri de Başkan Yeniay’a takdim etti. Birçok yöresel hediye alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da ülke temsilcilerine geleneksel Türk çinisi hediye etti.

Ziyarette, belediye çalışanlarına da karanfil dağıtan ülke temsilcileri, Arena Park AVM’de yaptıkları dans gösterileriyle Küçükçekmecelilere birbirinden renkli dakikalar yaşattı. Gösteride konuk ülkelerin dansçılarıyla Küçükçekmeceli vatandaşlar arasındaki sıcak diyalog dikkat çekti.

KÜÇÜKÇEKMECELİLER KOLPA İLE COŞTU

Farklı kültürleri bir araya getiren festivalin üçüncü gecesinde ise ünlü müzik grubu Kolpa sahne aldı. Dillere pelesenk olan şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren grup, Küçükçekmece Gölü’nde vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı. Gençler, grubun söyledikleri şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Konser sonunda, Başkan Yeniay ünlü gruba teşekkür plaketi vererek, “Hiç kimsenin canının yanmadığı bir dünya diliyorum. Kolpa ve gençler harika. Göl Festivali’ne katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuk ülkelerden Macaristan, Filistin, Tayvan ve ev sahibi Türkiye’nin dans gösterileriyle renklenen festival akşamında, Altın Göl Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin Bitlis Yöresi oyunu ve Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki 8-12 yaş aralığındaki minik öğrencilerin modern dans gösterileri Küçükçekmeceliler tarafından beğeniyle izlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz