Koç Holding ile Alternatif Yaşam Derneği’nin (AYDER) işbirliğinde hazırlanan ‘Ülkem İçin’ projesinin 2012 yılı Mersin ayağı başladı. Bu yıl ‘Ülkem için Engel Tanımıyorum’ konusu seçilen proje kapsamında liseli gençlere ‘Engelliye Doğru Yaklaşım’ eğitimi verildi.
Merkez Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Kız Teknik ve Meslek Lisesi gerçekleştirilen eğitime, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, ‘Ülkem İçin’ projesinin Mersin’deki gönüllü elçisi İbrahim Kiper, AYDER’den psikolog Ceren Kurtay, Görme Engelli Adem Vural ile eğitim alacak çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Eğitimde konuşan gönüllü elçi İbrahim Kiper, ‘Ülkem İçin’ projesinin 2012 yılı ayağını başlatmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Koç Holding’in projelerinden biri olan ‘Ülkem İçin’ projesi 6 yıl önce, Koç topluluğunun 80. kuruluş yıldönümünde başladı. Bu proje çerçevesinde her yıl 81 ilimizdeki Koç bayileri olarak ülkemiz için ne yapabiliriz diye düşünüyor, bulunduğumuz ilin bir sorununu tespit edip çözümüne yönelik proje geliştiriyor ve o projeyi birlikte hayata geçiriyoruz. Böylelikle ülkemizin sorunlarına karşı hem katılımcı hem de sahiplenici bir yol izlerken, sosyal kalkınmaya da destek veriyoruz” dedi.
“GEÇEN YIL BU PROJE İLE KIZILAY’A 83 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLADIK”
‘Ülkem İçin’ projesi kapsamında geçen yıl Kızılay’a 83 bin ünite kan bağışı topladıklarının altını çizen Kiper, “Geçen yıl ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası başlatmıştık. Bu kampanya ile Türk Kızılay’ına bir kurumca gerçekleştirilen en büyük kan bağışı rakamına ve kan bağışçısı kazanımına imza atmıştık. Bu yıl ise ülkemizin önemli sorunlarından olan engelliler konusunun çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Şu anda Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre ülkemizin yüzde 12,29’u engelli. Bu rakam nüfus sayımıza göre yaklaşık 8,5 milyon kişiye karşılık gelmektedir” diye konuştu.
Engelli kişilerin dış mekanlardan yardım almadan faydalanabilmelerinin çoğu durumda olanaksız olduğunu vurgulayan Kiper, “Ülkemizde kamuoyunun engelli bireylere ilişkin tutumunun da genellikle olumsuz olduğunu gözlenmektedir. Buradan hareketle, ‘Ülkem İçin’ projesinin 2012-2013 uygulamasında ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ konusu seçildi. Çünkü ‘ülkem varsa bende varım’ diyerek çıktığımız yolda Koç bayileri olarak katkı sağlayabileceğimiz her konuda üzerimize düşeni yapmayı bir sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.
Koç topluluğu bayileri olarak, bugün burada başlatacakları ‘Engelliye Doğru Yaklaşım’ eğitimini tüm illerde yaymak üzere çalışacaklarının altını çizen Kiper, "Biz ayrıca konuyu bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor ve faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda, işyerlerimizde fiziki şartları iyileştirerek engelliler için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz ve dileğimiz, son derece önemli olan bu konuda desteğin bizimle sınırlı kalmaması, bu bilincin ülkemiz geneline yayılmasıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AYDER eğitmenlerinden Psikolog Ceren Kurtay, liseli öğrencilere ‘Engelliye Doğru Yaklaşım’ eğitimini verdi. ‘Görme Engellilik’ konusunda ise İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu görme engelli Adem Vural, öğrencilere bilgi verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz